Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα έχει ο διάδοχος του θρυλικού Lexus LFA;

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κινητήρα θα έχει ο διάδοχος του θρυλικού Lexus LFA;

ΝΕΑ

Τι κινητήρα θα έχει ο διάδοχος του θρυλικού Lexus LFA;

ΝΕΑ

Πριν μερικούς μήνες, η Lexus ανακοίνωσε μια σειρά από πρωτότυπα αυτοκίνητα, με ένα από αυτά να είναι και το Electrified Sport Concept που θα μπορούσε άνετα να είναι ο διάδοχος του θρυλικού LFA.

Advertisement
Advertisement

Τα πρωτότυπα της Lexus, όταν παρουσιάστηκαν ήταν στην πραγματικότητα κάτι σαν «προαναγγελία» για τα ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος.

Ωστόσο, μια αναφορά από μέσο της Ιαπωνίας κάνει λόγο για μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του σπορ coupe. Εκτός από μια «καθαρή» αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το coupe μοντέλο που θα μπορούσε να αποτελέσει το διάδοχο του LFA εικάζεται πως θα έχει και μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το εμπρός καπό του μοντέλου θα μπορούσε να βρεθεί το V8 σύνολο της αγωνιστικής έκδοσης του LFA με την οποία η εταιρεία θα εφοδίαζε τα αυτοκίνητα για το πρωτάθλημα αγώνων αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Αν αποδειχτεί πως οι εικασίες αυτές έχουν βάση και το μοντέλο που θα διαδεχτεί το θρυλικό LFA έχει τον κινητήρα twin turbo V8, θα μιλάμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική με την οποία η Lexus θα «μένει» κοντά στους κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων όπως είναι η Aston Martin, η Ferrari και η Maserati. Με τον τρόπο αυτό η Lexus θα μπορούσε να ανακοινώσει το νέο της μοντέλο, ακόμα και στο Pebble Beach Concours D’Elegance, κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Άλλωστε, από τα σχέδια της Lexus για την παρουσίαση του μοντέλου που είχαν διαρρεύσει σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκάλυψη των σχεδίων της Ιαπωνικής μάρκας, ο αντικαταστάτης του LFA έχει ήδη καθυστερήσει να παρουσιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O V8 της Lexus κράτησε περισσότερο ή αυτός της BMW; (+video)
Η μάσκα του νέου Lexus LX κόβει την ανάσα (video)
H Toyota παρουσίασε το Yaris Cross GR Sport