Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus προστατεύει πεζούς και ποδηλάτες (+video)

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus προστατεύει πεζούς και ποδηλάτες (+video)

ΝΕΑ

Η Lexus προστατεύει πεζούς και ποδηλάτες (+video)

ΝΕΑ

Η τεχνολογία ασφαλούς εξόδου που λανσάρεται για πρώτη φορά στον κόσμο της Lexus προστατεύει τους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, που γιορτάζεται στις 3 Ιουνίου, η Lexus παρουσίασε ένα νέο σύστημα ασφαλείας για την προστασία των ποδηλατών και των πεζών.

Η Lexus μόλις παρουσίασε μια προηγμένη τεχνολογία για να δώσει λύση στο πρόβλημα της «απροσεξίας» στο άνοιγμα της πόρτας που πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όσων περνούν από δίπλα με ποδήλατο ή πεζή. Με την τεχνολογία που συνδυάζει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα απελευθέρωσης θυρών e-latch με αισθητήρες Blind Spot Monitor που είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του οχήματος, Το Safe Exit Assist εντοπίζει τους ποδηλάτες ή ό,τι άλλο μπορεί να επηρεαστεί από το άνοιγμα της πόρτας και ειδοποιεί τον οδηγό αλλά και τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Με φωτεινά και ηχητικά μηνύματα, το Safe Exit Assist «προλαβαίνει» την κακιά στιγμή που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου- αλλά και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Το πρώτο αυτοκίνητο της Lexus που είναι εξοπλισμένο με αυτό το σύστημα είναι το SUV Lexus NX, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022, λίγο πριν το αμιγώς ηλεκτρικό RZ και το ολοκαίνουργιο RX που βρίσκεται αισίως στην πέμπτη γενιά του.

Το 2015, η Lexus προσφέρει όλα τα προληπτικά και μη στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας που προσφέρει στα μοντέλα της, ως ένα πακέτο που ονομάζεται Lexus Safety System +. Το βασικό πακέτο ασφαλείας που διατίθεται σε όλα τα νέα μοντέλα Lexus περιλαμβάνει συστήματα όπως το Pre-Collision System, που σας προειδοποιεί σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με ποδηλάτη ή πεζό στο δρόμο μπροστά και τη λειτουργία Intersection Turn Assist, η οποία κρατά εσάς και τους ποδηλάτες ασφαλείς. αλλαγή κατεύθυνσης σε διασταυρώσεις, Lane Assistance, Intelligent High Beams και Road Sign Assist.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δίχασε η μάσκα των Lexus
Παράπλευρη απώλεια του πολέμου οι πωλήσεις της Lexus
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Lexus RX! (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement