Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι;

ΝΕΑ

Ο εφετινός Οκτώβριος έκρυβε εκπλήξεις αναφορικά με τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτές της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement
Advertisement

Η εφετινή χρονιά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις λιανικής των νέων αυτοκινήτων.

Από την αρχή αυτής, η Tesla κονταροχτυπιέται με την Dacia για το ποια θα έχει τις περισσότερες κάθε φορά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Dataforce, τον Οκτώβριο στη πρώτη θέση της αντίστοιχης λίστας, βρέθηκε το Dacia Sandero το οποίο πούλησε 21.139 μονάδες. Ήταν η τρίτη φορά εντός του 2023 (στο πρώτο δεκάμηνο του έτους) όπου το μοντέλο της ρουμανικής εταιρείας βρέθηκε στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των στοιχείων, ως τώρα το μοντέλο της Dacia ήταν πρώτο τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο. Το Tesla Model Y, είχε τις περισσότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Μόνο τον Ιούλιο και τα δύο έχασαν την πρωτοκαθεδρία από το Volkswagen TRoc, σύμφωνα με τα στοιχεία. Με την τελευταία επίδοσή του, το Dacia είναι στην πρώτη θέση και αναφορικά με τις συνολικές πωλήσεις από τη αρχή της χρονιάς, σημειώνοντας 184.088 μονάδες έναντι των 183.799 του Model Y.

Advertisement

Τον Οκτώβριο, το πλησιέστερο ανταγωνιστικότερο supermini μοντέλο ήταν το Renault Clio, με 6.600 λιγότερες πωλήσεις από αυτές του Sandero. Εκτός αυτών, τα αυτοκίνητα που σημείωσαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τον συγκεκριμένο μήνα (σε σχέση με τον ίδιο του 2022) ήταν το Fiat Panda (+30%), το Kia Sportage (+27%) και το Audi A3 (+21%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Sandero Stepway: Ταξιδεύοντας με LPG στην Ευρώπη
H Dacia κάνει την κίνηση ματ στους Κινέζους
H Dacia στο πνεύμα της περιπέτειας

Advertisement