Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Ηλεκτρικό το επόμενο Dacia Sandero

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό: Ηλεκτρικό το επόμενο Dacia Sandero

ΝΕΑ

Οριστικό: Ηλεκτρικό το επόμενο Dacia Sandero

ΝΕΑ

Το Dacia Sandero θα «συστηθεί» εκ νέου για την τέταρτη γενιά του, ως ένα στιβαρό, ανανεωμένο σουπερμίνι με καθαρά ηλεκτρική ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Αλλά θα παραμείνει πιστό στην προσιτή τιμή του, που το έχει κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ντένις Λε Βο αποκάλυψε ότι το νέο Sandero θα φτάσει στις αίθουσες των αντιπροσώπων, το «2027 ή το 2028 και θα διανύσει την πορεία του, τουλάχιστον έως το 2035, ως σημαιοφόρος, για τη φθηνή διαδρομή της μάρκας σε μια σειρά μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Μόλις λανσαριστεί το νέο Duster το 2024, κάθε Dacia (εκτός από το Spring ) θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του Ομίλου Renault για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό Sandero (ειδικότερα στη δημοφιλή έκδοση Stepway) θα είναι ουσιαστικά η αντίληψη της Dacia, για το Renault 5, αν και με μια πιο φανερή εστίαση στη χρηστικότητα και την πρακτικότητα.

Ο Λε Βο εξήγησε ότι για να παραμείνει ένα από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα στην κατηγορία του, θα πρέπει να παρακολουθήσει διακριτικά, τα εντυπωσιακά στατιστικά απόδοσης EV των επερχόμενων αντιπάλων.

«Θα πάμε για μικρότερη εμβέλεια και μεγαλύτερους χρόνους φόρτισης» από τους ηλεκτρικούς ανταγωνιστές στην κατηγορία Β, επειδή θέλουμε μια φθηνότερη τιμή για τον πελάτη».

Advertisement

Η ελαχιστοποίηση του βάρους θα είναι το κλειδί για τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα και θα μπορούσε ακόμη και να ωθήσει τη Dacia να τοποθετήσει μια μικρότερη μπαταρία από αυτή που προοριζόταν για τα αντίστοιχα μέλη του Ομίλου Renault.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία διερευνά τρόπους, για να κάνει τη χημεία της μπαταρίας όσο το δυνατόν φθηνότερη. «Ίσως η μπαταρία να είναι βασισμένη στο νάτριο», είπε. «Μερικοί υποστηρίζουν ότι οι μπαταρίες νατρίου δεν είναι εξαιρετικές επειδή δεν αποθηκεύουν πολλή ενέργεια και είναι βαριές. Αλλά είναι φθηνές».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η έκπληξη που ετοιμάζει η Dacia
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Δοκιμή: Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe 100 PS LPG