Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία έχει τις πιο αξιόπιστες ηλεκτρονικές εφαρμογές;

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία έχει τις πιο αξιόπιστες ηλεκτρονικές εφαρμογές;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία έχει τις πιο αξιόπιστες ηλεκτρονικές εφαρμογές;

ΝΕΑ

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα, όλων των κατηγοριών, ενσωματώνουν ηλεκτρονικά συστήματα και εφαρμογές για να συμβάλλουν στην ασφάλεια των επιβατών, τη διευκόλυνση του οδηγού και την άνεση των επιβατών. Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα;

Advertisement
Advertisement

Πλέον, πολλοί από εμάς επιλέγουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο όχι μόνο από τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει αλλά και από τον αριθμό και το «είδος» των ηλεκτρονικών εφαρμογών που παρέχει στους επιβάτες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν στον εξοπλισμό δεν σημαίνει ότι αυτές (εφαρμογές) λειτουργούν πάντα όπως πρέπει και αναμένουμε να το κάνουν. Τα λεγόμενα «προβλήματα νεότητας» υπάρχουν και όταν εμφανίζονται μας χαλούν τη διάθεση και απογοητευόμαστε. Επιπλέον, η πιθανή επίσκεψη στο συνεργείο για να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητο που μόλις αποκτήσαμε είναι μια απρόσμενη (και ενδεχομένως δυσάρεστη) διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά, υπάρχει κάποια εταιρεία η οποία να διαθέτει τα πιο αξιόπιστα αντίστοιχα συστήματα; Η J.D. Power’s δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας στην αμερικανική αγορά, η οποία δείχνει ποια από αυτές που διαθέτουν τα μοντέλα της εκεί διακρίνεται σε αυτόν τον τομέα.

Η ταυτότητα της έρευνας «Tech Experience Index» («TXI«), όπως ονομάζεται, αφορά σε 84.165 ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους το όχημά τους και το χρησιμοποιούσαν για τουλάχιστον τρεις μήνες. (90 ημέρες, βάσει των δεδομένων).

Advertisement

Στις επίσημες μετρήσεις της έρευνας περιλήφθηκαν 32 αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και οι Tesla και Polestar. Οι δύο τελευταίες δεν εντάχθηκαν στις επίσημες μετρήσεις, καθώς δεν πληρούσαν όλα τα ζητούμενα και τις παραμέτρους που έθεσαν οι άνθρωποι της J.D. Power’s για την αξιολόγηση. Ωστόσο, αναφέρονται τα αποτελέσματά τους.

Advertisement

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο αξιόπιστη εταιρεία για το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων και εφαρμογών που διαθέτει στα μοντέλα της αποδείχτηκε η Genesis (643 βαθμοί). Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Cadillac (584 βαθμοί) και στην τρίτη η Mercedes-Benz (539 βαθμοί). Και οι τρεις θεωρούνται (και είναι) αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελών οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά στους λεγόμενους «μαζικούς κατασκευαστές», η Hyundai ήταν αυτή που διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την τέταρτη θέση με 534 βαθμούς. Η νοτιοκορεατική εταιρεία άφησε πίσω της τη Volvo (526 βαθμοί) και την BMW (516 βαθμοί), οι οποίες εντάσσονται στους πολυτελείς κατασκευαστές.

Advertisement

Ο μέσος όρος της έρευνας ήταν οι 486 βαθμοί και κάτω από αυτόν -και προς το τέλος της σχετικής λίστας- βρέθηκαν εταιρείες όπως η Toyota, η Nissan, η Mazda, η MINI και η Volkswagen.

Πάντως, από την J.D. Power’s διευκρινίζεται ότι πολλές από αυτές τις αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται προς το τέλος της κατάταξης είναι εκεί επειδή αποφεύγουν να συμπεριλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους κάποιες ηλεκτρονικές εφαρμογές οι οποίες ακόμα δεν λειτουργούν αξιόπιστα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις Tesla και Polestar, δηλαδή τις δύο εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, η πρώτη σημείωσε 681 βαθμούς και η δεύτερη 608 βαθμούς.

Βάσει αυτών, η Tesla θα κατατασσόταν στην πρώτη θέση και η Polestar στην τρίτη θέση, με την Genesis να τις χωρίζει. Ωστόσο, όπως γράψαμε ήδη παραπάνω, οι εν λόγω δύο εταιρείες δεν εντάχθηκαν στην επίσημη λίστα επειδή δεν πληρούσαν όλα τα ζητούμενα της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Ψηφιακά… μαθήματα με πρωταγωνιστή το Ford F-150 Lightning
Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες μετά την τριετία
Volvo: Εφαρμογή που αυξάνει την αυτονομία!