Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Εφαρμογή που αυξάνει την αυτονομία!

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Εφαρμογή που αυξάνει την αυτονομία!

ΝΕΑ

Volvo: Εφαρμογή που αυξάνει την αυτονομία!

ΝΕΑ

Από την εφαρμογή θα επωφεληθούν οι ιδιοκτήτες του αμιγώς ηλεκτρικού XC40 Recharge, αλλά και όσοι επιλέξουν το C40.

Advertisement
Advertisement

Τη δυνατότητα να αυξήσουν την αυτονομία του αυτοκινήτου τους θα έχουν σύντομα οι ιδιοκτήτες του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge.

Για αυτό θα φροντίζει η in-car εφαρμογή Range Assist που λανσάρεται σε beta έκδοση στο πλαίσιο της τελευταίας ασύρματης (Over-The-Air) ενημέρωσης λογισμικού για όσα αυτοκίνητα της Volvo εφοδιάζονται με σύστημα πολυμέσων (infotainment) που βασίζεται στο Android Automotive OS.

Μέσω της ασύρματης ενημέρωσης, θα αυξάνεται η αυτονομία χάρη σε βελτιώσεις στην έξυπνη διαχείριση της μπαταρίας, στην ανάκτηση ενέργειας μέσω του φρεναρίσματος, αλλά και σε ένα πιο έξυπνο χρονόμετρο για τον προγραμματισμό της φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Το Range Assistant app βοηθά τους οδηγούς να παρακολουθούν τη διαθέσιμη αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo τους και να τη βελτιώνουν μέσω έξυπνης διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίησης συμβουλών που σχετίζονται με το οδηγικό στυλ, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με την εφαρμογή ενσωματωμένη στο Android σύστημα infotainment, οι οδηγοί λαμβάνουν μια ακριβή ένδειξη της εκτιμώμενης αυτονομίας ανά πάσα στιγμή, καθώς και της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή τους βοηθά επίσης να αντιληφθούν ποιοι σημαντικοί παράγοντες επηρεάζουν την αυτονομία.

Advertisement

Η εφαρμογή περιλαμβάνει μία λειτουργία βελτιστοποίησης αυτονομίας της μπαταρίας που μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα τον κλιματισμό ώστε να επεκτείνει την αυτονομία. Είναι ένα χαρακτηριστικό που χρησιμεύει ιδιαίτερα στις πιο μακρινές διαδρομές, καθώς μειώνει την ανάγκη στάσεων για φόρτιση.

Η Volvo σχεδιάζει να συνεχίσει την εξέλιξη του Range Assistant app, με προοπτική το λανσάρισμά του σε πλήρη μορφή και να προσθέσει επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως η εκπαίδευση των οδηγών με έξυπνες και εύκολες στην εφαρμογή τους οδηγίες για το πώς να προσαρμόζουν το οδηγικό τους στυλ και την ταχύτητά τους με στόχο τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Advertisement

Σημειωτέον ότι στο C40 Recharge η εφαρμογή θα εγκαθίσταται από την έναρξη της παραγωγής του.

Η Volvo προσφέρει ασύρματες (Over-The-Air) ενημερώσεις από την αρχή του τρέχοντος έτους και σύντομα θα τις διαθέτει σε όλο και περισσότερα μοντέλα και σε πιο πολλές αγορές. Οι ενημερώσεις είναι εύκολες και πρακτικές για τους πελάτες, επιτρέποντάς τους να διατηρούν τα αυτοκίνητά τους αναβαθμισμένα χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το συνεργείο.

Advertisement

Άλλες λειτουργίες και αναβαθμίσεις σε αυτή την πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνουν επιπλέον βελτιώσεις σε συστήματα ασφαλείας, νέες πληροφορίες για την επίπτωση του ψυχρού κλίματος στην αυτονομία της μπαταρίας και διάφορες επιδιορθώσεις σφαλμάτων.

Οι οδηγοί θα δουν στην κεντρική τους οθόνη την πληροφορία για τη νέα έκδοση λογισμικού και θα ειδοποιηθούν μέσω της εφαρμογής VolvoCars για την προγραμματισμένη ενημέρωση λογισμικού, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδικασία του downloading και της εγκατάστασης μέσω ειδοποιήσεων που εμφανίζει η εφαρμογή.

Το λανσάρισμα αυτής της τελευταίας αναβάθμισης λογισμικού σχεδιάζεται να ξεκινήσει αμέσως, με όλα τα μοντέλα που μπορούν να δεχθούν την εφαρμογή να ενημερώνονται έως το τέλος Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volvo Cars αποκτά το 100% των δραστηριοτήτων της στην Κίνα
Volvo Cars: Αύξηση πωλήσεων κατά 40,8%
Νέο brand “Μ” από την Volvo Cars