ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες μετά την τριετία

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες μετά την τριετία

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες μετά την τριετία

ΝΕΑ

H J.D. Power ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας η οποία αφορά στα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα μετά τα πρώτα τρία χρόνια κυκλοφορίας τους …

Advertisement

 

… όπου η Kia κατέκτησε την πρώτη θέση ακολουθούμενη από την Buick και την Hyundai!

Advertisement

Η μελέτη της J.D. Power για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για το 2022 βασίστηκε στις απαντήσεις 29.487 ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι τα είχαν αποκτήσει το 2019 και η έρευνα ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2021.

Ο διευθυντής της J.D. Power David Amodeo τόνισε ότι: «Πολλοί ιδιοκτήτες κρατούν τα αυτοκίνητά τους περισσότερο, επομένως η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία είναι ακόμη πιο σημαντική. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από άλλες στην πρόληψη της εμφάνισης προβλημάτων. Αυτά τα προβλήματα περιλαμβάνουν τα μηχανικά μέρη ενός μοντέλου, εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και συστήματα infotainment, συστήματα υποβοήθησης οδηγού και όλα τα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα που υπάρχουν στα σημερινά οχήματα».

Συνολικά στην έρευνα αξιολογούνται 184 πιθανά προβλήματα που χωρίζονται σε 9 κατηγορίες (σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, κινητήρας/κιβώτιο, εξωτερικό, εσωτερικό, οθόνες/λειτουργίες/διακόπτες, οδηγική εμπειρία, θέρμανση/κλιματισμός, καθίσματα και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης).

Advertisement

Η μελέτη αξιολογεί επίσης και την ικανοποίηση από την κατάσταση του οχήματος ύστερα από τρία χρόνια χρήσης, αν οι ιδιοκτήτες βρίσκουν το αυτοκίνητό τους το ίδιο ελκυστικό όσο και όταν το αγόρασαν, και τι ενημερώσεις λογισμικού έχουν πραγματοποιηθεί στο αυτοκίνητο.

Ο κ. Amodeo ξεκαθάρισε ότι: «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν όλο και πιο σοβαρά τις σχέσεις των ιδιοκτητών με τα αυτοκίνητά τους, όπως συμβαίνει και με την υπόλοιπη καταναλωτική τεχνολογία. Για παράδειγμα, τα κινητά τηλέφωνα ενημερώνονται συνεχώς over-the-air σε εκδόσεις λογισμικού και, ολοένα και περισσότερο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να επωφεληθούν από αυτήν την προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων, βελτίωση των δυνατοτήτων και προσθέτοντας δυνατότητες για να παραμένουν ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες. Αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι σε θέση να το κάνουν καλύτερα, αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα».

Advertisement

Τα αποτελέσματα

Ο μέσος όρος προβλημάτων ανά 100 αυτοκίνητα φέτος είναι 192,71 περισσότερα σε σχέση με τα 121 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα της περσινής έρευνας. Τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ήταν και φέτος η πιο προβληματική κατηγορία με μέσο όρο 51,9 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Advertisement

Η Kia είχε 145 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα, με την Buick να εμφανίζει 147 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και η Hyundai 148 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν η Genesis με 155 προβλήματα, η Toyota με 158, η Lexus με 159, η Porsche με 162, η Dodge με 166, η Cadillac με 168 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Chevrolet με 171 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Στη τελευταία θέση βρέθηκε και φέτος η Land Rover με 284 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και στην προτελευταία θέση βρέθηκε η Ram με 266 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα.

Στις premium μάρκες η Genesis βρέθηκε στην πρώτη θέση με 155 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα και ακολουθούν η Lexus με 159, η Porsche με 162, η Cadillac με 168 και η Lincoln με 180 προβλήματα ανά 100 μονάδες.

Πάντως η Porsche 911 αναδείχθηκε το πιο αξιόπιστο μοντέλο καθώς φέτος το κορυφαίο μοντέλο κατέκτησε την συγκεκριμένη θέση για τρίτη φορά που από μόνο του αποτελεί επίτευγμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Πρωτιά σε έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power
J.D. Power and Associates: Έρευνα ποιότητας σε νέα αυτοκίνητα
Οι ιδιοκτήτες μοντέλων ποιων εταιρειών μένουν περισσότερο ικανοποιημένοι;