Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai: Επένδυση – μαμούθ και 17 νέα ηλεκτρικά

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Επένδυση – μαμούθ και 17 νέα ηλεκτρικά

Mobility

Hyundai: Επένδυση – μαμούθ και 17 νέα ηλεκτρικά

Mobility

Η Hyundai με μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 14 δις ευρώ, σκοπεύει να κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα προσφέροντας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα 17 νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Στα νέα σχέδια της Hyundai για το άμεσο μέλλον, είναι και η παρουσίαση μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών για να αντικαταστήσει την E-GMP.

Με τη νέα αυτή πλατφόρμα, η Hyundai θα προσφέρει νέας τεχνολογίας μπαταρίες, αυξημένη αυτονομία, καθώς και μια ακόμα μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων για τις κατά τόπους αγορές. Η Hyundai σκοπεύει να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά της αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων το 2025.

Advertisement
Advertisement

Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, θα έχουμε και μια εκτενή ανανέωση των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων που ως στοιχεία θα είναι τυποποιημένα για τα μοντέλα της Hyundai, πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχει και σημαντική μείωση στο κόστος κατασκευής- κάτι που θα έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στην τελική τιμή λιανικής του εκάστοτε μοντέλου.

Η νέα Integrated Modular Architecture (IMA) θα χρησιμοποιηθεί τόσο για επιβατικά όσο και για επαγγελματικά οχήματα και υπόσχεται να βελτιώσει την αυτονομία σε σχέση με την υπάρχουσα πλατφόρμα E-GMP, που χρησιμοποιείται από τα Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 και Genesis GV60.

Advertisement

Θα αντικαταστήσει τα διάφορα «πακέτα» μπαταριών της E-GMP με τυποποιημένες μονάδες που θα μπορούν να ενσωματωθούν «ευέλικτα» σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οχήματος. Σύμφωνα με τη Hyundai, μια τέτοια μέθοδος κατασκευής, θα ενισχύσει την ενεργειακή πυκνότητα και θα συμπιέσει τους χρόνους φόρτισης.

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάστηκε λεπτομερώς στο πλαίσιο μιας παρουσίασης της Hyundai στους επενδυτές της, όπου εκτός των άλλων η Κορεάτικη εταιρεία περιέγραψε τη φιλόδοξη στρατηγική επένδυση των 14,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ένας από τους στόχους της επένδυσης αυτής, είναι να αυξηθούν οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών σε 1,87 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

Advertisement

Εκτός από τη νέα πλατφόρμα για τα ηλκετρικά, η Hyundai ανέφερε πως θα παρουσιάσει 17 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία (11 Hyundai και 6 Genesis) μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια. Τρία από τα EV της Hyundai θα είναι αυτοκίνητα σεντάν, με το Ioniq 6 που περιμένουμε φέτος να είναι το πρώτο από αυτά, έξι θα είναι SUV, ένα θα είναι ελαφρύ επαγγελματικό όχημα και ένα άλλο θα είναι ένα «νέου τύπου μοντέλο».

Ταυτόχρονα, από την παρουσίαση αυτή, προέκυψε και το ότι το Hyundai Ioniq 7, το κορυφαίο από την άποψη του μεγέθους SUV στη γκάμα των ηλεκτρικών της εταιρείας, θα κυκλοφορήσει το 2024. Για να υποστηρίξει αυτήν την ταχεία μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Hyundai σχεδιάζει «μια διαδικασία παραγωγής υψηλής απόδοσης για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Advertisement

Το Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη έχει επιφορτιστεί με την κατασκευή μιας «ανθρωποκεντρικής πλατφόρμας καινοτομίας για την παραγωγή». Η Hyundai λέει ότι αυτό το νέο μοντέλο παραγωγής θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και τον αυτοματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Hyundai Ioniq 6 δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον (+video)
Bloopers από τα γυρίσματα με το Hyundai Tucson (video)
Hyundai Ioniq 5: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» από το Company Car Today