ΝΕΑ

Παραγγελίες και αναμονή για το Tesla Cybertruck

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραγγελίες και αναμονή για το Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Παραγγελίες και αναμονή για το Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Ως τώρα υπήρχε έντονη κριτική για το γεγονός ότι η Tesla δεν παρήγαγε το Cybertruck όπως είχε ανακοινώσει επανειλημμένως. Πλέον, ίσως υπάρχουν άλλου είδους παράπονα…

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες, η Tesla ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου Cybertruck στο εργοστάσιό της στο Texas. Αυτό αποτέλεσε είδηση αν και, αρχικά, πολλοί ήταν διστακτικοί να το πιστέψουν.

Το γεγονός έβαλε τέλος στην πολυετή αναβολή έναρξης της διαδικασίας, καθώς το αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup μοντέλο της εταιρείας πρωτοπαρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2019 και έκτοτε παρατεινόταν η έναρξη παραγωγής του.

Ωστόσο, σε αυτό το χρονικό διάστημα, από τότε, η Tesla δεχόταν παραγγελίες για το νέο μοντέλο της. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο εξαρχής κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, τον Μάιο του 2021 οι προπαραγγελίες είχαν φτάσει το 1.000.000, ενώ, πλέον, ο αριθμός τους έχει ξεπεράσει τα 1,9 εκατομμύρια και πλησιάζει τις 2.000.000 μονάδες.

Η Tesla, έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κατασκευάζει 375.000 μονάδες του Cybertruck ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που θα παραγγείλει τώρα το μοντέλο θα χρειαστεί να περιμένει σχεδόν πέντε χρόνια για να το παραλάβει, δεδομένου ότι τηρείται η σειρά παραγγελιών και ότι όλοι όσοι έχουν προηγηθεί χρονικά θα θέλουν τελικά το αυτοκίνητο.

Advertisement

Από το 2019 που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, η εταιρεία του Ίλον Μάσκ ζητούσε προκαταβολή 100 δολαρίων για τη λήψη της προπαραγγελίας για το αυτοκίνητο, ποσό το οποίο κάποιος θα μπορούσε να θυσιάσει και να το θεωρήσει χαμένο, ενοχλούμενος από τη διαρκή παράταση στην παραγωγή του και αλλάζοντας γνώμη για την απόκτησή του τελικά.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι, στην πράξη, ο χρόνος αναμονής ενδεχομένως να είναι μικρότερος για την παραλαβή του Cybertruck από τους ιδιοκτήτες του, ωστόσο αυτό είναι μια εικασία.

Μένει να δούμε πότε θα αρχίσει ο πλήρης ρυθμός παραγωγής του μοντέλου και ποιος θα είναι ο αντίστοιχος της παράδοσής του στους πελάτες, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και στην Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla για Ελλάδα: Το τσάμπα πέθανε
Αυτό είναι το πρώτο Cybertruck παραγωγής!
Tesla: Ζορίστηκε απελπιστικά με το Cybertruck

Advertisement