ΝΕΑ

Σε γυάλινο «αυθαίρετο» ο Μασκ με λεφτά της Tesla;

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε γυάλινο «αυθαίρετο» ο Μασκ με λεφτά της Tesla;

ΝΕΑ

Σε γυάλινο «αυθαίρετο» ο Μασκ με λεφτά της Tesla;

ΝΕΑ

Υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα μέσα στην Tesla για έξοδα εκατομμυρίων για αγορά… τζαμιών σε ένα κτήριο που χτίζει κρυφά για δική του κατοικία!

Advertisement
Advertisement

Στα πάρα πολλά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τον Μασκ (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι και αληθινά) έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα.

Πρόκειται για μία παρατυπία την οποία εξετάζουν τα στελέχη της ίδιας της Tesla και αφορά την αγορά κάποιων τζαμιών τα οποία κόστισαν μερικά εκατομμύρια δολάρια.

Τα τζάμια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για το Project 42, ένα μεγάλο γυάλινο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε κοντά στο εργοστάσιο Gigafactory του Όστιν.

Advertisement
Advertisement

Το κτήριο αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα αποτελεί κομμάτι του εργοστασίου.

Στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είναι εξοπλισμένο με κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνια και όλες τις ανέσεις ενός τυπικού σπιτιού.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν οι φήμες ότι ο Μασκ θα χρησιμοποιήσει το Project 42 ως ιδιωτική του κατοικία. Και το «γυαλί» των εκατομμυρίων δολαρίων το πλήρωσε η Tesla.

Advertisement

Το Bloomberg ανέφερε πέρυσι ότι η Tesla είχε ήδη ερευνήσει την αγορά ειδικού γυαλιού αξίας εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι για να εξακριβώσει αν τα υλικά προορίζονταν για προσωπική χρήση του Μάσκ. Αλλά η ύπαρξη του Project 42 δεν είχε αποκαλυφθεί τότε.

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό το έξοδο θα μπορούσε να θεωρηθεί φυσιολογικό για τον ιδρυτή μιας τόσο πλούσιας εταιρίας την στιγμή που απολαμβάνει δεκάδες άλλες ανέσεις όπως ιδιωτικό τζετ.

Advertisement

Όμως στις ΗΠΑ είναι ασυνήθιστο για τα διοικητικά συμβούλια να χρησιμοποιούν εταιρικά χρήματα για πληρωμή ιδιωτικών κατοικιών. Και πάντως το συμβούλιο της Tesla πρέπει να εξετάζει και να εγκρίνει κάθε συναλλαγή πάνω από 120.000 δολάρια.

Το Project 42 θα ξεπερνά σίγουρα αυτό το ποσό. Και, αν όντως πρόκειται για ένα σπίτι για τον Μασκ, σηματοδοτεί μια αλλαγή στο τι χρειάζεται ο ισχυρός άνδρας της Tesla από ένα χώρο διαβίωσης.

Να θυμίσουμε ότι το 2021 ο Μασκ υπερηφανευόταν στο Twitter ότι τα τελευταία δύο χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι αξίας 50 χιλιάδων δολαρίων στο νότιο Τέξας. Και σημείωνε ότι του αρέσουν πολύ τα μικρά σπίτια. Αλλά προφανώς μπορεί να βολευτεί και στα μεγάλα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο λόγος που όλοι θέλουν συνεργασία με την Tesla
Πως η Tesla μειώνει κι άλλο τις τιμές των μοντέλων της
Για το καλό μας φροντίζει ο κος Tesla