Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)

ΝΕΑ

Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)

ΝΕΑ

Έπειτα από σχεδόν πεντέμισι χρόνια εξέλιξης, η Mercedes-AMG One, το hypercar τής γερμανικής εταιρείας, παραδόθηκε στον πρώτo ιδιοκτήτη της.

Advertisement
Advertisement

Η αναμονή για τη Mercedes-AMG One ήταν μεγάλη από τον παγκόσμιο αυτοκινητικό Τύπο αλλά και από τους, συνολικά, 275 ιδιοκτήτες της. Το πρώτο hypercar τής Mercedes-AMG προκάλεσε μεγάλη εντύπωση όταν παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο. Όχι μόνο με το σχήμα του αλλά και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον ήταν ότι ο κινητήρας του θα είχε πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν που χρησιμοποίησε η ομάδα της εταιρείας στη Formula 1 στο μονοθέσιο με το οποίο συμμετείχε στο θεσμό το 2015. Θυμίζουμε ότι με το Mercedes F1 W06 Hybrid, όπως ονομαζόταν, οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg κέρδισαν σε 16 από τα 19 Grand Prix της χρονιάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και ο Hamilton τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG One διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρα το οποίο αποτελείται από τον ένα V6 κινητήρα 1,6 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο θερμικός αποδίδει 574 ίππους, ενώ και οι τρεις ηλεκτροκινητήρας αποδίδουν από 163 ίππους έκαστος. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 1.063 ίππους.

Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 8,4 kWh και δύνανται να κινήσουν το hypercar ως αμιγώς ηλεκτρικό για μια θεωρητική απόσταση 18,1 χλμ., σύμφωνα με την εταιρεία. Τέλος, η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του είναι 8,7 λίτρα/100 χλμ. και η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 198 γραμ./χλμ.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η Mercedes-AMG One κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Βρετανία. Είναι χειροποίητη και γι’ αυτήν εργάζονται 50 εξειδικευμένα στελέχη της. Όπως ανακοινώθηκε, η διαδικασία παραγωγής κάθε αυτοκινήτου χωρίζεται σε 16 επιμέρους στάδια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα ρεκόρ έχει καταρρίψει η Mercedes-AMG One; (+video)
Ίσως η πρώτη εικόνα της νέας Mercedes-AMG GT
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Formentor VZ5 vs Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+