Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί δεν πάει Αμερική η Mercedes-AMG One;

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί δεν πάει Αμερική η Mercedes-AMG One;

ΝΕΑ

Γιατί δεν πάει Αμερική η Mercedes-AMG One;

ΝΕΑ

Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, το hypercar Mercedes-AMG One είναι έτοιμο για παραγωγή προκειμένου να αρχίσουν σύντομα και οι παραδόσεις στους ιδιοκτήτες ανά τον κόσμο, πλην των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Όπως εξηγεί η ίδια η Mercedes, το νέο hypercar δεν θα μπορέσει τελικά να εξαχθεί στις ΗΠΑ μια και οι κανονισμοί περί ρύπων θα επέβαλλαν αλλαγές που θα το «χάλαγαν».

Το νέο Mercedes-AMG One που κοστολογείται 2,8 εκατομμύρια ευρώ με απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας, δεν θα διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ. Το hypercar με τον κινητήρα V6 των 1,6 λίτρων που αποδίδει 1.064 ίππους που προέρχεται από την F1, δεν θα είναι διαθέσιμο σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη και η Mercedes φρόντισε να το ανακοινώσει σε όλους τους πελάτες της που από εκεί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η Mercedes έστειλε μια επιστολή στην οποία εξηγούσε τους λόγους αναλυτικά, λέγοντας τα εξής: «Το AMG-One εξελίχθηκε με έναν και μόνο στόχο, την άμεση μεταφορά τεχνολογίας της κινητήριας μονάδας Mercedes-AMG Petronas Formula 1 E Performance που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε ένα αυτοκίνητο για το δρόμο. Η προσαρμογή αυτή (σ.σ. ενός κινητήριου συνόλου από μονοθέσιο της F1 σε αυτοκίνητο δρόμου) δεν έχει προηγούμενο. Με 1.000+ ίππους, τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα, κάθε κομμάτι του AMG One έχει σχεδιαστεί για να επαναπροσδιορίζει τις υψηλές επιδόσεις».

Κάπου εκεί φαίνεται πως «χαλάει η συνταγή» για τη Mercedes, μια και οι κανονισμοί των ΗΠΑ για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, θα οδηγούσε στην ανάγκη επέμβασης σε καίρια σημεία του αυτοκινήτου. «Προκειμένου να διατηρηθεί ο μοναδικός χαρακτήρας του συστήματος μετάδοσης κίνησης της F1, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η τήρηση των οδικών προτύπων των Η.Π.Α. θα διακυβεύσει σημαντικά την απόδοση και το συνολικό οδηγικό του χαρακτήρα. Έτσι, λάβαμε τη στρατηγική απόφαση να προσφέρουμε το αυτοκίνητο στην Ευρώπη, όπου πληροί τους ισχύοντες κανονισμούς».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz GLC
Ντεμπούτο για την πρώτη υβριδική Mercedes C 63 AMG
Eπιτέλους! Η Mercedes-AMG One παρουσιάζεται και επίσημα

 

Advertisement