Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικά τέλος για το Ford GT

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικά τέλος για το Ford GT

ΝΕΑ

Οριστικά τέλος για το Ford GT

ΝΕΑ

Η ιστορία του Ford GT ξεκίνησε το 2005, συνεχίστηκε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2022, με το τέλος της παραγωγής του. Ή μήπως αυτή δεν σταμάτησε τότε;

Advertisement
Advertisement

Η Ford θέλησε να επαναφέρει το εμβληματικό GT40 και το κατάφερε. Πριν από περίπου 20 χρόνια παρουσίασε το GT το οποίο ήταν το supercar της όπως το οραματίζονταν τότε στην αμερικανική εταιρεία.

Η παραγωγή της δεύτερης γενιά του είχε οριστεί να σταματήσει το 2022. Η Ford είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει 1.000 μονάδες του μοντέλου της δεύτερης γενιάς του εντός τεσσάρων ετών. Αυτή παρουσιάστηκε το 2016 αλλά η κατασκευή της δεν ολοκληρώθηκε στον ορισμένο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονωιού.

Η διαδικασία παρατάθηκε για το τέλος του 2022. Όμως, όπως φαίνεται, αυτή επεκτάθηκε και εντός του 2023 και όσα κατασκευάστηκαν πέρυσι πουλήθηκαν ήδη, κυρίως σε συλλέκτες. Αυτά ήταν 31 τον αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία που κατασκευάστηκαν ήταν η έκδοση GT LM («Le Mans») η οποία δημιουργήθηκε από τη Ford για να τιμήσει το γεγονός ότι το 2016 η αγωνιστική ομάδα της τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας GT Pro στην οποία συμμετείχε.

Το ύστατο το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής θεωρείται ότι έχει τον αριθμό πλαισίου «N260-J211» και είναι βαμμένο στο χρώμα το οποίο ονομάζεται «Antimatter Blue». Οι τροχοί του είναι βαμμένοι σε χρώμα γραφίτη και έχει κόκκινες δαγκάνες στο σύστημα πέδησης. Όπως ανακοινώθηκε, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποκτήθηκε από έναν συλλέκτη που διαμένει στο Ντιτρόιτ, στην πόλη όπου υπήρξε η πρώτη έδρα της Ford.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!
Το ηλεκτρικό Ford Explorer συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο
Το συγκεκριμένο Ford GT40 του ’66 είναι ένα νόμιμο αγωνιστικό!

 

Advertisement