Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!

ΑΓΩΝΕΣ

Ford GT όπως λέμε… ήρωας κατά λάθος!

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη, για τον αγώνα στο Le Mans το 2016, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Ford πήγε στο Le Mans το 2016 και κέρδισε μια νίκη κατηγορίας, με μια σύγχρονη έκδοση του εμβληματικού GT40, που είχε θριαμβεύσει 50 χρόνια πριν, φαινόταν σαν ένας τέλειος φόρος τιμής στη δική της ιστορία.

Αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα η ιστορία που είχε οραματιστεί η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ford γνώριζε ότι πλησίαζε η 50ή επέτειος της θρυλικής της νίκης στο Le Mans και ήξερε ότι ήθελε να συνεργαστεί με τη Multimatic, για να προσπαθήσει να πάρει μια ακόμα διάκριση, στον διάσημο γαλλικό αγώνα αντοχής. Αλλά ήθελε να κερδίσει με μια Mustang.

Advertisement
Advertisement

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τη Mustang παγκόσμια, για να την πουλήσουμε σε όλο τον κόσμο με αριστερό και δεξί τιμόνι, για την προηγούμενη γενιά, ξέραμε ότι πλησιάζει η 50ή επέτειος από τη νίκη στο Le Mans», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ. «Αρχίσαμε να μιλάμε μέσα στην εταιρεία για τη νίκη στο Le Mans με τη Mustang».

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, φάνηκε ξεκάθαρα, ότι δεν ήταν ακόμα η ώρα της Mustang, για να διεκδικήσει κάτι καλό στον εμβληματικό αγώνα. «Αποφασίσαμε εκείνη τη στιγμή να κάνουμε μια εντελώς αριστερή στροφή με την Multimatic και την τεχνική ηγεσία του Λάρι Χολτ», είπε ο Φάρλεϊ.

«Και σχεδιάσαμε το Ford GT . Αλλά η αρχική ιδέα ήταν να μην έχουμε ποτέ ένα νέο GT. Θέλαμε να κερδίσουμε το Le Mans με τη Mustang».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Countryman
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV