Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το συγκεκριμένο Ford GT40 του ’66 είναι ένα νόμιμο αγωνιστικό!

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το συγκεκριμένο Ford GT40 του ’66 είναι ένα νόμιμο αγωνιστικό!

ΝΕΑ

Το συγκεκριμένο Ford GT40 του ’66 είναι ένα νόμιμο αγωνιστικό!

ΝΕΑ

Φανταστείτε να έχετε στην κατοχή σας ένα θρυλικό αγωνιστικό που μπορεί να κυκλοφορεί «ελεύθερο» στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Ford GT40 είναι τόσο ξεχωριστό που είναι το ένα από τα 30 που υπάρχουν στον κόσμο! Για αυτόν τον λόγο, δημοπρατείται μέσω του οίκου δημοπρασιών Meccum Auction και να είστε σίγουροι, ότι η τιμή του θα ξεφύγει.

Λίγες είναι οι φορές που βλέπουμε κάτι τόσο σπάνιο όπως ένα αγωνιστικό που έχει νομιμοποιηθεί για τους δημόσιους δρόμους. Ένα τέτοιο είναι αυτό το Ford GT40 Mk1 του 1966 που διατηρεί τον ιστορικό και ορίτζιναλ V8 των 289 κυβικών ιντσών με το καρμπυρατέρ της Weber και το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της ZF.

Advertisement
Advertisement

Έχει το DNA και τον χαρακτήρα του εμβληματικού αγωνιστικού GT40 που όχι απλά κυριάρχησε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, αλλά εκθρόνισε τη Ferrari και έκανε το back-2-back το 1967 και το 1968.

Λίγο μετά τη «χρυσή» αυτή εποχή του, κατασκευάστηκαν 30 μονάδες στις οποίες έγιναν τέτοιες προσαρμογές, ώστε να θεωρούνται νόμιμα αυτοκίνητα για τους δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, τα μηχανικά μέρη ήταν και παραμένουν παρόμοια.

Advertisement

Ανά τις δεκαετίες, το συγκεκριμένο GT40 πέρασε από πολλά χέρια και διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Σε κάποιο σημείο, επιδέχτηκε μίας μικρής αποκατάστασης από την RUF Automobiles για να διατηρηθεί μετέπειτα στη βέλτιστη κατάσταση.

Έχει συμπληρώσει μόλις 21.632 χιλιόμετρα και βάσει των όσων γνωρίζουμε, δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα ούτε έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Advertisement

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη σπανιότητά του, συντελούν σε ένα αποτέλεσμα τόσο θελκτικό που αναμένεται να κοστίσει… πάρα πολλά σε όποιον εύπορο και λάτρη επιθυμεί να το κάνει δικό του.

Άλλα Ford GT40 στο παρελθόν έχουν φτάσει να πωλούνται έως και 3 εκατομμύρια δολάρια! Το συγκεκριμένο μπορεί πολύ εύκολα να σπάσει αυτό το φράγμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό Ford GT40 τερματίζει την έννοια του retrofitting
Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969
6 λεπτά ονείρωξης με Ford GT40 (video)