Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Cayenne

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Cayenne

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι της Porsche πραγματοποιούν την τελική διαδικασία των δοκιμών εξέλιξης της Cayenne η οποία θα παρουσιαστεί εντός της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Η ανανεωμένη Cayenne αναμένεται με ενδιαφέρον από τους υποψήφιους αγοραστές του μοντέλου τόσο για την επανασχεδίαση του αμαξώματος όσο και για τους αναβαθμισμένους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται.

Πρόσφατα, η γερμανική εταιρεία κάλεσε μικρό αριθμό δημοσιογράφων του αυτοκινητικού Τύπου για να οδηγήσουν τα καμουφλαρισμένα οχήματα με τα οποία γίνονται οι δοκιμές εξέλιξης. Ωστόσο, αυτοί δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν λεπτομέρειες τόσο από το αμάξωμα όσο και από το εσωτερικό τους (επίσης καλυμμένο), ούτε και να τραβήξουν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η επανασχεδιασμένη Cayenne δεν θα έχει μόνο αισθητικές αλλαγές και εξοπλιστική αναβάθμιση αλλά θα διαθέτει ισχυρότερους και αποδοτικότερους σε οικονομία καυσίμου κινητήρες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Porsche θα επαναφέρει στο πολυτελές SUV μοντέλο τον τετράλιτρο V8 κινητήρα τον οποίο είχε αποσύρει για λόγους εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Πλέον, χάρη στην εξέλιξή του, αυτός βρήκε ξανά τη θέση του κάτω από το καπό του μοντέλου.

Όπως είναι γνωστό, η βασική έκδοση της Cayenne θα έχει τον τρίλιτρο V6 κινητήρα που θα αποδίδει 355 ίππους (από 340 ίππους ως τώρα) και ροπή 495 Nm (από 450 Nm). Η Cayenne S, πλέον, θα έχει τον V8 που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 476 ίππους και μέγιστη ροπή 600 Nm, έναντι των 441 ίππων και 550 Nm, αντίστοιχα.

Στην έκδοση Turbo GT ο V8 κινητήρας θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 660 ίππους, 20 περισσότερους απ’ ό,τι τώρα. Όμως αυτή μάλλον δεν θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς δεν πληροί το Πρότυπο «Euro VI».

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην Cayenne E-Hybrid, την Plug-in Hybrid εκδοχή, το επανασχεδιασμένο μοντέλο τής Porsche θα έχει μπαταρίες μεγαλύτερης ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας απ’ ό,τι τώρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, αυτές θα είναι 25,9 kWh (από 17,9 kWh) και θα επιτρέπουν αυξημένη αυτονομία κίνησής της αμιγώς ηλεκτρικά τουλάχιστον κατά 16 χλμ. Τώρα, η μέγιστη θεωρητική απόσταση που συμβαίνει αυτό είναι 40 χλμ. Επιπλέον, θα διαθέτει φορτιστή ισχύος 11 kW (έναντι του 7,4 kW).

Το ταμπλό της επανασχεδιασμένης Cayenne αναμένεται να μοιάζει αρκετά με αυτό της Taycan, ενώ αναβαθμισμένα θα είναι τόσο το επίπεδο εξοπλισμού όσο και υλικών. Υπόλοιπες αλλαγές θα αφορούν στην αναβαθμισμένη ανάρτηση, η οποία θα έχει τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, στους μεγαλύτερους τροχούς (20 ιντσών αντί 19) και στη μεγαλύτερη γωνία στην οποία θα στρίβουν οι τροχοί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche γιορτάζει τα «20 χρόνια Cayenne» με ρετρό προτάσεις
Πως η Porsche άλλαξε το ρου της αυτοκινητικής ιστορίας
H ηλεκτρική Porsche Macan EV θα είναι πανίσχυρη (+video)