Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Porsche Taycan

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2022: Porsche Taycan

Mobility

Mobility 2022: Porsche Taycan

Mobility

Η Τaycan σηματοδοτεί την είσοδο της Porsche στην ηλεκτροκίνηση, φέρνοντας εκρηκτικές επιδόσεις και οδηγική απόλαυση ανάλογη της παράδοσης της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Taycan αποτελεί χωρίς περιστροφές την επιτομή της τεχνολογικής υπεροχής, σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με φόντο την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας και την προστασία πλανήτη. Στην κομψή σιλουέτα της Taycan αναγνωρίζεις ευθέως στοιχεία από την πολύκροτη 911 αλλά κυρίως από το μέλλον. Ο συνδυασμός τους δίνει ξεκάθαρη την ταυτότητα της Porsche σε ένα αμάξωμα με ιδανικές αναλογίες.

Το πλαίσιο της Taycan είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό αλουμινίου και ελαφρού χάλυβα υψηλής αντοχής που προσδίδει ιδανικά χαρακτηριστικά ακαμψίας και βάρους. Η αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα της Taycan επιτρέπει τη μέγιστη χωροταξική, τεχνολογική και δυναμική εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της ηλεκτροκίνησης. Έτσι η Porsche κατάφερε να δημιουργήσει ένα sportscar με εξαιρετική ευρυχωρία για τέσσερις επιβάτες, αλλά και με τις επιδόσεις και την οδηγική πιστότητα που ορίζει η παράδοσή της.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνητη Taycan 4S εκφράζει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ χρηστικότητας, επιδόσεων και δυναμισμού στην γκάμα της πρώτης ηλεκτρικής Porsche. Στην έκδοση με την μπαταρία Performance, χωρητικότητας 79,2 kWh, η συνολική απόδοση από τους δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη φθάνει τους 530 PS και 640 Nm ροπής. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία Performance Plus των 93,4 kWh η απόδοση αυξάνεται ακόμα περισσότερο στους 571 PS και 650 Nm ροπής βελτιώνοντας περαιτέρω τις ήδη εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 4,0 sec) αλλά και την αυτονομία που φτάνει έως και τα 512 km σε μεικτές συνθήκες οδήγησης.

Η Taycan είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που υιοθέτησε τεχνολογία 800V η οποία σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό σύστημα ψύξης των μπαταριών καθιστά δυνατή την πραγματικά γρήγορη φόρτιση με ισχύ έως και 270 kW. Έτσι σε ταχυφορτιστή DC αντίστοιχης ισχύος ο απαιτούμενος χρόνος για φόρτιση 5%-80% είναι μόλις 22,5 λεπτά ενώ με μόλις 5 λεπτά φόρτισης ανακτώνται 100 km αυτονομίας. Την έκδοση 4S πλαισιώνουν στην γκάμα οι Taycan με 408 PS, Taycan GTS με 598 PS αλλά και οι κορυφαίες Taycan Turbo και Taycan Turbo S, με 680 και 761 PS αντίστοιχα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 530 PS-640 Nm (Performance Plus: 571 PS-650 Nm)
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Από 15,7 kWh/100 km
CO2: 0 g/km
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Έως 512 km
0-100 km/h: 4,0’’

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο αξίζει η Porsche, τελικά;
TAG Heuer και Porsche παρουσίασαν ένα νέο smartwatch
Porsche: Φουλ γκάζι προς την ηλεκτροκίνηση

Advertisement