Live Κίνηση
Περισσότερα
Porsche 2022

Πως η νέα Porsche Cayenne E-Hybrid ορίζει τους κανόνες

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η νέα Porsche Cayenne E-Hybrid ορίζει τους κανόνες

Porsche 2022

Πως η νέα Porsche Cayenne E-Hybrid ορίζει τους κανόνες

Porsche 2022

H νέα Cayenne E-Hybrid αποτελεί χωρίς περιστροφές δείγμα γραφής για τις ικανότητες και εν τέλει την κορυφαία τεχνογνωσία της Porsche. Παράδοση και τεχνολογία δείχνουν τον δρόμο…

Advertisement
Advertisement

Όπως κάθε όχημα που εξέρχεται από το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Porsche, έτσι και το επιβλητικό πολυτελές  SUV με τον επίσημο κωδικό Cayenne E-Hybrid διαθέτει αν μη τι άλλο ανεξίτηλο χαρακτήρα.

Η έκδοση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Cayenne E-Hybrid. Οι υπερσύγχρονες συστοιχίες μπαταριών Li-Ion είναι τοποθετημένες κάτω από το αμάξωμα σε τέτοιο σημείο ώστε να διατηρείται χαμηλά το κέντρο βάρους της Porsche Cayenne με άμεσο θετικό αντίκτυπο στο σωστό ζύγισμα και την κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Η χωρητικότητα των 17,9 kWh της μπαταρίας, επαρκεί για ηλεκτρική αυτονομία έως 48 km εντός πόλης.
Το πρόγραμμα Hybrid Auto επιλέγεται αυτόματα και καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας με γνώμονα πάντα την οικονομία καυσίμου. Στη συνέχεια υπάρχουν επίσης και οι λειτουργίες E-Hold και E-Charge, με την τελευταία να μπορεί να φορτίσει εν κινήσει τη μπαταρία ως το 80%.

Σε μια απλή πρίζα χρειάζονται 7-10 ώρες για την πλήρωσή της, αναλόγως παροχής, ενώ σε Wallbox ή δημόσιο σημείο φόρτισης ο on-board φορτιστής των 7,2 kW τη φορτίζει σε μόλις 2,5 ώρες.

Advertisement

Στην Cayenne E-Hybrid έχει τοποθετηθεί ένας εξακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 3,0 lt, ο οποίος ενισχύεται με την παρουσία ενός twin scroll τούρμπο, αποδίδοντας 340 ίππους και 450 Nm ροπής.

Τα συγκεκριμένα νούμερα, όμως, αυξάνονται κατακόρυφα με την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον V6 και το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S των 8 σχέσεων.

Advertisement

Η συνδυαστική τους ισχύ εκτοξεύεται στους 462 ίππους και η ροπή στα 700 Nm! Νούμερα των οποίων το μέγεθος γίνεται αντιληπτό μόλις ρίξει κανείς μια ματιά στις επιδόσεις. Σε μόλις 5 sec έρχονται από στάση τα πρώτα 100 km/h, ενώ για το 0-160 km/h απαιτούνται 11,5 sec. Τα μόλις 3,2 sec που χρειάζονται για το 80-120 km/h δίνουν τον τόνο για την συνεισφορά της ροπής.

Και όλα αυτά με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης στην πόλη καθημερινά. Γιατί η Porsche Cayenne E-Hybrid αποτελεί το SUV που παίρνει άριστα παντού. Βέβαια, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από μια κορυφαία εταιρία όπως είναι αποδεδειγμένα εδώ και δεκαετίες η Porsche.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το κορυφαίο υβριδικό σύστημα της Porsche Cayenne
Η ξεχωριστή και συναρπαστική Porsche Cayenne Platinum
H super ασφαλής Porsche Cayenne