Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ανανέωση του VW Golf

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ανανέωση του VW Golf

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ανανέωση του VW Golf

ΝΕΑ

Στη Volkswagen, έχουν αρχίσει ήδη να εξελίσσουν τα πρωτότυπα του επανασχεδιασμένου Golf VIII και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαφοροποιείται σε αισθητό βαθμό από ό,τι τώρα.

Advertisement
Advertisement

O πάλαι ποτέ «βασιλιάς» της μικρομεσαίας κατηγορίας οχημάτων και «μόνιμος κάτοχος» της πρώτης θέσης στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δηλαδή το Volkswagen Golf, έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη του, εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης.

Ωστόσο, δεν είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο ξεπεράστηκε και πολύ δύσκολα θα συμβεί αυτό. Θυμίζουμε ότι το Golf VIII, δηλαδή η όγδοη κατά σειρά γενιά του ως τώρα, άργησε να παρουσιαστεί (κάτι που έγινε τελικά το 2019) εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό τού συστήματος ενημερωδιασκέδασης και εύρυθμης λειτουργίας των μεγάλων οθονών που διαθέτει.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen, έχει αρχίσει να κάνει δοκιμές εξέλιξης του επανασχεδιασμένου μοντέλου, καθώς εντοπίστηκαν τα πρωτότυπα στον δρόμο. Οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν ότι οι αλλαγές αφορούν στο εσωτερικό τού Golf VIII, στο οποίο έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερη κεντρική οθόνη, η οποία παραπέμπει σε αυτή που θα υπάρχει στα επανασχεδιασμένα Passat και Tiguan.

Η τοποθέτηση της νέας, μεγαλύτερης, οθόνης σημαίνει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των φυσικών διακοπτών συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα στο μοντέλο. Όπως έγινε γνωστό, στη βάση της θα υπάρχουν μικρές επιφάνειες αφής για τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού.

Advertisement

Προς το παρόν, τα πρωτότυπα που εντοπίστηκαν να κινούνται στους γερμανικούς δρόμους είναι καλυμμένα στο εσωτερικό τους και όχι στο αμάξωμά τους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα οχήματα που θα φέρουν τις διαφοροποιήσεις εξωτερικά, κάτι που αναμένεται να γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Επίσης, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στους κινητήρες με τους οποίους διατίθεται τώρα το μοντέλο. Τέλος, η παρουσίαση του επανασχεδιασμένου Golf VIII αναμένεται να γίνει μετά το καλοκαίρι τού 2023, πιθανότατα προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ στο Ring για τα 20 Χρόνια του VW Golf R (+video)
VW Taigo: Η εξέλιξη των crossover
VW Gen.Travel: Έτσι θα μετακινούμαστε στο μέλλον;