Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση λογισμικού για το VW Golf

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάθμιση λογισμικού για το VW Golf

ΝΕΑ

Αναβάθμιση λογισμικού για το VW Golf

ΝΕΑ

Η VW δίνει λύση στα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί από ιδιοκτήτες στο σύστημα infotainment και στην οθόνη αφής του Golf που δίνει πρόσβαση στον έλεγχο των λειτουργιών, προχωρώντας σε κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Με αύξηση της υπολογιστικής ικανότητας του επεξεργαστή αλλά και κάποιες επιπλέον επεμβάσεις, η VW αναβαθμίζει το σύστημα infotainment του Golf.

Από την παρουσίαση κιόλας της 8ης γενιάς του Golf το 2019, είχαν παρατηρηθεί κάποιες «καθυστερήσεις» στην απόκριση του συστήματος infotainment τις οποίες τώρα Volkswagen διορθώνει. Το σύστημα ψυχαγωγίας MIB3 που φαινόταν να ανταποκρίνεται αργά σε ορισμένες περιπτώσεις. Για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, η VW ανακοίνωσε μια αναβάθμιση υλικού και λογισμικού για νέα οχήματα, η οποία θα κάνει το σύστημα να ανταποκρίνεται ταχύτερα, βελτιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από το hardware, το σύστημα αποκτά ένα πιο ισχυρό System on Chip (SoC) με τετραπύρηνο επεξεργαστή, χάρη στον οποίο εξασφαλίζεται 25% αύξηση της υπολογιστικής ικανότητας, μαζί με μια νέα κάρτα γραφικών η οποία έχει τριπλάσια απόδοση από εκείνη που είχε τοποθετηθεί στην αρχή (2019), η VW λέει πως οι χρήστες του συστήματος θα έχουν στη διάθεσή τους ταχύτερη απόκριση από το σύστημα. Αυτό φαίνεται πολύ έντονα και στην πλοήγηση που θα εμφανίζει αποτελέσματα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα μετά την πληκτρολόγηση του επιθυμητού προορισμού.

Μια άλλη σημαντική αναβάθμιση είναι η νέα λειτουργία φωνητικού ελέγχου που ανταποκρίνεται έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορα από πριν. Θα κατανοεί επίσης ελεύθερα διατυπωμένες φράσεις όπως «Κρυώνω», έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις  και να αναγνωρίζει εάν ο οδηγός ή ο συνοδηγός μιλάει για να προσαρμόσει ανάλογα τη θερμοκρασία της καμπίνας ρυθμίζοντας τον κλιματισμό. Η VW λέει πως ο φωνητικός έλεγχος έχει «βελτιωθεί ουσιαστικά» κατά περίπου 95%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Φιλί ζωής» στους κινητήρες diesel από τη VW
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS
Δοκιμή: VW Golf GTE

Advertisement

 

 

 

Advertisement