Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW Gen.Travel: Έτσι θα μετακινούμαστε στο μέλλον;

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Gen.Travel: Έτσι θα μετακινούμαστε στο μέλλον;

Mobility

VW Gen.Travel: Έτσι θα μετακινούμαστε στο μέλλον;

Mobility

Επίσημα αποκαλυπτήρια για το πρωτότυπο Gen.Travel της Volkswagen που κρύβει πολλές εκπλήξεις και μας προϊδεάζει για τη μορφή των μετακινήσεων του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Το Gen.Travel δεν είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος αλλά μάλλον η υπηρεσία μετακίνησης που θα μπορούν όλοι να έχουν.

Το Volkswagen Gen.Travel δεν είναι ένα από αυτά τα περίεργα πρωτότυπα που έχουμε δει κατά καιρούς- αν και είναι αρκετά περίεργο από κάθε άποψη. Η διαφορά του είναι πως δεν αφορά ένα αυτοκίνητο έτσι όπως έχουμε μάθει να το θεωρούμε σήμερα. Αφορά στη μορφή της μετακίνησης έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται και θα ζήσουμε στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα αυτόνομο όχημα, που λειτουργεί χωρίς οδηγό, με το στυλ του αμαξώματός του να είναι περίεργο, μια και ήταν από την αρχή ξεκάθαρη η διάθεση της VW να θολώσει τη γραμμή μεταξύ των τυπικών σεντάν μοντέλων και των πολυμορφικών. Αυτό που προβάλλεται ως προτεραιότητα, είναι η πρακτικότητα και η απόλυτη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων.

Η VW το αποκαλεί «Όχημα για να γευτεί κανείς την καινοτομία- Innovation Experience Vehicle (IEV)» και με αυτό μας δείχνει πως θα είναι η μορφή των μετακινήσεων σε μεγάλες αποστάσεις και –γιατί όχι;- τα ταξίδια, από την επόμενη δεκαετία και μετά. Η VW το τοποθετεί ως εναλλακτική λύση των σύντομων αεροπορικών διαδρομών, κάτι που σημαίνει πως το όχημα αυτό θα έχει μια μπαταρία αρκετά μεγάλη και ικανή για να διεκπεραιώνει αποστάσεις μεγάλες χωρίς στάση.

Advertisement

Η απόλυτη άνεση διασφαλίζεται από μια ενεργή ανάρτηση με το όνομα electric Active Body Control (eABC), που υπολογίζει τις πλευρικές και κάθετες δυνάμεις επί του αυτοκινήτου στις στροφές, κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, ενεργώντας εκ των προτέρων για να βελτιστοποιήσει την απόκριση αλλά και την πορεία του αυτοκινήτου στο δρόμο. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η VW βλέπει ένα μέλλον στο οποίο η πλήρως αυτόνομη μετακίνηση πολλών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, θα είναι δυνατή για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειες στις μετακινήσεις.

Σχεδιαστικά, το Gen.Travel, διαθέτει τεράστιες πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση και αποβίβαση στην ευρύχωρη καμπίνα. Η έλλειψη των κεντρικών κολώνων από το αμάξωμα, επιτείνει την αίσθηση της ευρυχωρίας. Τα καθίσματα αναδιπλώνονται εντελώς και μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις απαιτήσεις, για τη μετακίνηση οικογένειας ή παρέας φίλων.

Advertisement

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, θα παρουσιαστεί με εκτενή ψηφιακή ανάλυση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Chantilly Arts & Elegance στη Γαλλία. Η VW ξεκαθαρίζει πως το πρωτότυπο αυτό, δεν προετοιμάζει το έδαφος για ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής αλλά παρουσιάζει συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία που ήδη έχουν δρομολογηθεί για μοντέλα που θα δούμε σύντομα στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το VW ID. Buzz είναι χαμαιλέων
VW ID. Extreme Concept: Ηλεκτρικό για off road… περιπέτειες
Δεύτερο teaser video για τη Lamborghini Sterrato

Advertisement