Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγός Tesla το ρίχνει στον ύπνο!

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγός Tesla το ρίχνει στον ύπνο!

ΝΕΑ

Οδηγός Tesla το ρίχνει στον ύπνο!

ΝΕΑ

Λίγο πριν συναντήσει τον δημιουργό του, ο κοιμισμένος οδηγός του Tesla ξύπνησε από τις σειρήνες της Τροχαίας.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα Autopilot της Tesla έχει συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και των αρχών σε όλο τον κόσμο, καθώς από πολλούς θεωρείται ως παραπλανητικό.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, όμως η πραγματικότητα είναι ότι είναι ένα τυπικό σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης, το οποίο απαιτεί την παρουσία του οδηγού πίσω από το τιμόνι.

Του οδηγού βέβαια σε κατάσταση τέτοια που να μπορεί να παρακολουθεί τον δρόμο και όχι να το έχει ρίξει στον ύπνο. Όπως έγινε με έναν Γερμανό ο οποίος φέρεται να έχει αφήσει την τύχη του στο Autopilot και να κοιμάται επί 15 ολόκληρα λεπτά στην Αutobahn A70.

Advertisement
Advertisement

Οι αναφορές της αστυνομίας της Βαυαρίας υποστηρίζουν ότι το προσωπικό του περιπολικού προσπάθησε να τον σταματήσει για να τον ελέγξει, όμως αυτός είχε πέσει σε βαθύ ύπνο και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τίποτα.

Οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς το Tesla διατηρούσε σταθερή απόσταση από το περιπολικό που προπορευόταν και ταχύτητα στα 110 χλμ/ώρα, χωρίς να αντιδρά στις εντολές τους.

Όταν πλησίασαν πιο κοντά είδαν τον οδηγό να έχει ξαπλώσει στο κάθισμά του με τα μάτια κλειστά, ενώ δεν είχε και τα χέρια του στο τιμόνι. Το περιπολικό ακολούθησε και συνόδεψε το αυτοκίνητο για 15 λεπτά, όταν τελικά με τις σειρήνες κατάφεραν να τον ξυπνήσουν και να τον υποχρεώσουν να τους ακολουθήσει.

Advertisement

Στον έλεγχο που έγινε, διαπίστωσαν ότι το Tesla ήταν εφοδιασμένο με μία ειδική συσκευή η οποία “ξεγελά” το τιμόνι ότι πάνω του βρίσκονται τα χέρια του οδηγού, κάτι απαραίτητο για να λειτουργεί το Autopilot.

O εισαγγελέας του Μπάμπεργκ διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον οδηγό της Tesla, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, κατηγορώντας τον για επικίνδυνη οδήγηση, το οποίο είναι ποινικό αδίκημα στην Γερμανία. Και μέχρι να βγει η απόφαση του πήραν και το δίπλωμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aπίστευτη αποζημίωση της Tesla για πρόβλημα με το Autopilot
Σκάνδαλο Tesla: Έτσι παραπλανά τις Aρχές στα ατυχήματα με το Autopilot
Είναι τελικά ασφαλές το Autopilot της Tesla;