Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla θέλει να καταργήσει τους αισθητήρες του τιμονιού

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla θέλει να καταργήσει τους αισθητήρες του τιμονιού

ΝΕΑ

H Tesla θέλει να καταργήσει τους αισθητήρες του τιμονιού

ΝΕΑ

Τα παράπονα για την ενοχλητική λειτουργία του αισθητήρα στο τιμόνι από τους ιδιοκτήτες Tesla που κινούνται αυτόνομα, φέρνουν εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Υποστηρίζοντας την πλήρως αυτόνομη οδήγηση στα μοντέλα της, η Tesla θέλει να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και να «ξεπεράσει» τις «αγκυλώσεις» του νόμου.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, ορισμένοι χρήστες FSD (Full Self-Driving) Beta που ενοχλούνται από τις ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις για τα «χέρια στο τιμόνι», θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα αναστολής της λειτουργίας του συγκεκριμένου αισθητήρα. Συγκεκριμένα, το θέμα που δημοσιοποιήθηκε από έναν λογαριασμό στο Twitter (με την ονομασία Whole Mars Catalog) έφερε την άμεση αντίδραση- απάντηση του Musk.

Advertisement
Advertisement

Η δημοσίευση έλεγε πως «Στους χρήστες με περισσότερα από 10.000 μίλια σε FSD Beta θα πρέπει να δοθεί η επιλογή να απενεργοποιούν την ειδοποίηση από το τιμόνι» και ο Musk αποκρίθηκε: «Συμφωνώ, η σχετική ενημέρωση του λογισμικού θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιανουάριο». Δεν ξέρουμε αν στην τελική του μορφή το σύστημα θα έχει κάποιες άλλες λειτουργίες ενισχυμένες για να υποκατασταθεί η χρήση του αισθητήρα στο τιμόνι.

Η αλήθεια είναι πάντως, πως η ύπαρξή του, είναι σε πάρα πολλές περιπτώσεις χρήσιμη αν και στην παρατεταμένη χρήση της αυτόνομης μετακίνησης, η ενόχληση είναι δεδομένη. Αυτό που θα πρέπει να διασφαλίζεται όμως, πριν μπορεί ο κάθε κάτοχος να απενεργοποιήσει το σύστημα ειδοποίησης, είναι η λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης να γίνεται απρόσκοπτα, σε σωστούς δρόμους με κατάλληλη σήμανση και διαγράμμιση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla ετοιμάζει ένα σούπερ σπορ ηλεκτρικό
Τι τρέχει με τη Royal Enfield και την Stark;
Nέα Mercedes-Benz A-Class με πόσο;

Advertisement