Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ο επικεφαλής της VW προμοτάρει τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί ο επικεφαλής της VW προμοτάρει τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Γιατί ο επικεφαλής της VW προμοτάρει τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Ο Herbert Diess δείχνει την προτίμησή του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του VW Group, τα οποία τα συγκρίνει με τα συμβατικά –  Ποιο είναι το οικονομικό όφελος σύμφωνα με τον ίδιο;

Advertisement
Advertisement

Πιστός οπαδός της ηλεκτροκίνησης είναι ο επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον εγκάρδιο φίλο του Elon Musk, ζητώντας συμβουλές πάνω στην επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης του ομίλου.

Μην ξεχνάμε, πως ο όμιλος VW έχει ήδη ανακοινώσει φιλόδοξα σχέδια και ένα αναλυτικό στρατηγικό πλάνο με στόχο την κατοχύρωση ηγετικού ρόλου στη νέα αυτοκινητική μέρα που ξημερώνει.

Και παρόλο που επικρίθηκε για τη διαφαινόμενη εισήγησή του να συρρικνωθεί το εργατικό δυναμικό της μάρκας, ο Diess, δεν διστάζει να εκφραστεί για άλλη μια φορά δημόσια, επισημαίνοντας τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι οδηγοί εφόσον επιλέξουν τα ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, σε δημοσίευσή του στο Linkedin αναφέρθηκε στην εξοικόνομηση χρημάτων από την οποία θα επωφεληθεί ένας ιδιοκτήτης ηλεκτρικού, συγκριτικά με ένα συμβατικό. Επικαλούμενος στοιχεία από την ιστοσελίδα Autozeitung αντιπαραβάλει το «θερμικό» Tiguan με τo 100% ηλεκτρικό ID.4, λέγοντας πως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης κοστίζει 50% περισσότερο απ’ ότι αυτή ενός ηλεκτρικού.

«Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου εσωτερικής καύσης κοστίζει έως και 50% περισσότερο συγκριτικά με ένα ηλεκτρικό. Η Autozeitung κάνει τα μαθηματικά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έξοδα. Η οδήγηση του Tiguan κοστίζει περίπου 30% περισσότερο ανά χιλιόμετρο σε σχέση με το ID.4. Ένα χιλιόμετρα σε ένα Audi Q5 κοστίζει περίπου 40% συγκριτικά με ένα Q4 e-tron. Και ενός Skoda Kodiaq γύρω στο 50% συγκριτικά με ένα Enyaq iV. Ήρθε η ώρα για αλλαγή»., επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Το γεγονός ότι ο Diess αποτρέπει τους φίλους της μάρκας από το να αγοράσουν ένα Tiguan –για πολλούς- αποτελεί μια παράτολμη ενέργεια, που, ωστόσο, καταδεικνύει την έντονη πίστη των διοικούντων του Group για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, αναμφίβολα, διαδραμάτισαν οι πωλήσεις του ομίλου εντός του Α’ 9μηνου του 2021 που ανήλθαν σε 293.100 πωλήσεις παγκοσμίως, αναδεικνύοντας την εταιρεία σε κορυφαία σε επίπεδο ταξινομήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Elon Musk σύμμαχος της Volkswagen
Skoda: Ακόμα πιο ισχυρή εντός του VW Group
Ανάρπαστα τα ηλεκτρικά του VW Group

 

Advertisement