Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μικρό ηλεκτρικό και από την Opel

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο μικρό ηλεκτρικό και από την Opel

ΝΕΑ

Νέο μικρό ηλεκτρικό και από την Opel

ΝΕΑ

Η πρόσφατη παρουσίαση του επανασχεδιασμένου Corsa έδωσε την αφορμή να αποκαλύψει η Opel τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός καινούργιου μοντέλου μικρότερων διαστάσεων από αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η Opel διάγει μια περίοδο ανάπτυξης σε κάθε τομέα της και η αισιοδοξία είναι εμφανής στα στελέχη της.

Το επιχειρηματικό σχέδιό της για την ηλεκτροκίνηση προβλέπει την εξέλιξη και παραγωγή νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και ένα μικρότερο από το Corsa (φωτογραφίες).

Αυτό αποκάλυψε ο Φλόριαν Χιούτλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Οpel Ευρώπης. Όπως είπε «ένα όχημα πόλης είναι πιθανόν να δημιουργηθεί καθώς υπάρχει χώρος για ένα μικρότερο αυτοκίνητο (από το Corsa)».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, o Χούτλ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο και όχι στη σίγουρη προοπτική εξέλιξης και κατασκευής του.

Όμως, άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που αυτό γίνει πράξη θα διαθέτει μικρότερες μπαταρίες σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή χωρητικότητα και το βάρος του από αυτές του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Corsa Electric. Αυτές θα είναι νέας τεχνολογίας και θα έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, συγκριτικά.

Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel αποκάλυψε, επίσης, ότι στόχος θα είναι η δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου το οποίο θα είναι οικονομικά προσιτότερο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να κοστίζει η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων μας από 25.000 ευρώ».

Σε περίπτωση που δοθεί η έγκριση για την εξέλιξη και παραγωγή του, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «STLA Small» του Ομίλου Stellantis. Αυτή μπορεί να έχει συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 37 kWh και 82 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος έως 95 ίππους.

Advertisement

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον Όμιλο, το πρώτο νέο αυτοκίνητό του που θα βασίζεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα παρουσιαστεί το 2026. Συνεπώς, εάν τα στελέχη της Opel αποφασίσουν τη δημιουργία του νέου μοντέλου πόλης η εμφάνιση του στην αγορά αναμένεται είτε τη συγκεκριμένη χρονιά είτε αργότερα αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι τα νέα Opel. Και μας αρέσουν πολύ!
Ηλεκτρική «καταιγίδα» για την Opel
H Opel θα επιμείνει στις μικρές κατηγορίες