Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Opel Insignia αλλάζει ταυτότητα και επιστρέφει

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Opel Insignia αλλάζει ταυτότητα και επιστρέφει

ΝΕΑ

Το Opel Insignia αλλάζει ταυτότητα και επιστρέφει

ΝΕΑ

Το γερμανικό μοντέλο επιστρέφει, έως το 2025, βασισμένο -εν πολλοίς- στη φιλοσοφία του Experimental.

Advertisement
Advertisement

Ποιος είπε ότι το Opel Insignia, παίρνει… εφάπαξ σύνταξη; Θα αλλάξει σίγουρα εμφάνιση, ενδεχομένως και όνομα, αλλά το… πνεύμα του είναι εδώ.

Η γερμανική μάρκα φαίνεται ότι έχει διαφορετικά πλάνα και ότι ευμενή σχόλια που απέσπασε με την αποκάλυψη του πρωτότυπου Experimental (φωτό), της άνοιξες την όρεξη.

Ακόμα είναι νωρίς, για να γνωρίζουμε εάν το νέο Opel, που θα λανσαριστεί το 2025, θα συνεχίσει να φέρει το όνομα Insignia, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο. Αλλά θα το λέμε Insignia, για να συνεννοηθούμε. Και δεν το λέμε μόνο εμείς έτσι, αλλά και ο επικεφαλής της μάρκας!

Advertisement
Advertisement

Ο Florian Huettl, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, ανακοίνωσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου ότι η εταιρεία ήταν «αρκετά προηγμένη στην εννοιολογική μας εργασία για μια αντικατάσταση» και ότι ένα νέο Insignia θα έφτανε μετά το 2025 ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

«Δεν θα είναι ένα κλασικό αυτοκίνητο κατηγορίας D, όπως ήταν το παλιό Insignia», είπε. «Θα το αναπτύξουμε περαιτέρω, καθώς εξελίσσεται η αγορά. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας D, που κατασκευάζουμε εδώ και πολλά χρόνια, θα έχουν διαφορετικό σχήμα που θα είναι αεροδυναμικό. Θα προσφέρουν ευελιξία και την ικανότητα φόρτισης που χρειαζόμαστε».

Advertisement

Το επόμενο Insignia, θα είναι ένα πιο εκλεπτυσμένο και premium crossover, υψηλότερο από το παλιό σεντάν, αλλά όχι ένα πλήρες SUV. Επομένως, είναι πιθανό να είναι παρόμοιο σε σύλληψη, με τα αδέρφια του ομίλου Stellantis, τα  Peugeot 408 και Citroën C5 X.

Το νέο Opel θα είναι η μετουσίωση της νέας αρχιτεκτονικής STLA Medium της Stellantis.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η βασική plug-in υβριδική BMW iX1 eDrive20
Ford: Δυναμική παρουσία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
Η Tesla συνεχίζει το… βιολί της! (+τιμές)