Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική «καταιγίδα» για την Opel

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική «καταιγίδα» για την Opel

ΝΕΑ

Ηλεκτρική «καταιγίδα» για την Opel

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία υπό την σκέπη του group Stellantis θα γίνει σύντομα ο μεγαλύτερος «παίκτης» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Opel ανακοίνωσε το φιλόδοξο σχέδιό της για τα επόμενα χρόνια προσφέροντας μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της μέχρι το 2024.

Στόχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να προλάβει τις εξελίξεις και να είναι εντάξει στην προθεσμία του 2035 για πλήρη κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου, η Opel αποκάλυψε ότι το Opel Crossland θα είναι εξοπλισμένο με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το 2024.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η μάρκα σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ηλεκτρική παραλλαγή για κάθε μοντέλο της μέχρι το επόμενο έτος.

Σε αυτή την πορεία εξηλεκτρισμού μπαίνει και το Opel Grandland, το οποίο μετά από επενδύσεις 130 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Eisenach θα παράγει από το 2024 το Grandladn e-SUV βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα STLA Medium EV.

Η Opel διαθέτει ήδη μια εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το τετράτροχο Rocks Electric, το Combo-e Life, το Zafira-e Life και τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Corsa και Mokka.

Advertisement

Το πρόσφατο Astra Electric, το οποίο είναι επί του παρόντος διαθέσιμο για παραγγελίες, θα συνδυαστεί σύντομα από μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Grandland το επόμενο έτος.

Η Opel προσφέρει επίσης ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών της οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Combo-e, Rocks Electric Cargo, Mavano-e και Vivaro-e.

Advertisement

Τα σχέδια της Opel περιλαμβάνουν επίσης την εισαγωγή υβριδικών μοντέλων 48V, με πιο σημαντικό το ανανεωμένο Corsa του 2024. Το Corsa μάλιστα θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ αμιγώς ηλεκτρικών, υβριδικών και εκδόσεων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τοποθετώντας την Opel ως ηγέτη στην κατηγορία του.

Μέχρι το τέλος του 2023, η Opel στοχεύει να έχει 15 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της, με απώτερο στόχο την παροχή ενός πλήρως ηλεκτρικού στόλου σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Opel θα επιμείνει στις μικρές κατηγορίες
Ελλάδα: Ποια εταιρεία αυτοκινήτων έχει αύξηση πωλήσεων 117%;
Η μεγάλη ευκαιρία για Opel Grandland

Advertisement