Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Mazda MX-5: Ηλεκτρικό αλλά και απόλυτο fun to drive

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Mazda MX-5: Ηλεκτρικό αλλά και απόλυτο fun to drive

ΝΕΑ

Νέο Mazda MX-5: Ηλεκτρικό αλλά και απόλυτο fun to drive

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία σχεδιάζει το μέλλον του MX-5 έχοντας κατά νου τον εξηλεκτρισμό, όμως χάρη στον wankel κινητήρα, δεν θα χαθεί ο αξεπέραστος χαρακτήρας του σπορ μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda παρουσίασε το Iconic SP concept, ένα εντυπωσιακό κουπέ που παρουσιάστηκε στην έκθεση Japan Mobility Show.

Αν και φαίνεται μεγαλύτερο από το σημερινό MX-5, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mazda, Masashi Nakayama, διαβεβαίωσε ότι το μέγεθος ήταν σκόπιμα υπερβολικό για την έκθεση αυτοκινήτου.

Επιβεβαίωσε ότι όλα τα τεχνολογικά και σχεδιαστικά στοιχεία θα μπορούσαν να μειωθούν στο μέγεθος ενός MX-5, δίνοντας ελπίδες στους οπαδούς του αγαπημένου σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το Iconic SP concept διαθέτει έναν κινητήρα wankel, ένα εμβληματικό χαρακτηριστικό της Mazda και ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Παρά το γεγονός ότι ο μικρός σε μέγεθος κινητήρας wankel ανακουφίζει από κάποιο βάρος της μπαταρίας, το concept εξακολουθεί να ζυγίζει σημαντικά περισσότερο από το MX-5 λόγω των πρόσθετων εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών.

Ωστόσο, η Mazda σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της κινητήρα wankel, ανεβάζοντας την ισχύ κοντά στους 370 ίππους.

Advertisement

Για τη διατήρηση της ισορροπίας, η Mazda σκοπεύει να τοποθετήσει τον κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας τέλεια κατανομή βάρους 50:50 για βελτιωμένη οδική συμπεριφορά.

Επιπλέον, η ικανότητα του κινητήρα wankel να καίει υδρογόνο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και βιοκαύσιμα ευθυγραμμίζεται με την εστίαση της Mazda στη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Advertisement

Ενώ το Iconic SP concept υποδηλώνει το μέλλον του MX-5, η Mazda επέλεξε σκόπιμα μια ασαφή ονομασία, αφήνοντας χώρο για εικασίες σχετικά με το ακριβές όχημα που αντιπροσωπεύει.

Παρά τις προκλήσεις που θέτει το βάρος και οι ιστορικές συσχετίσεις με μεγαλύτερα σπορ αυτοκίνητα, η καινοτόμος προσέγγιση της Mazda στοχεύει στην εξέλιξη του MX-5 διατηρώντας παράλληλα την εμβληματική κληρονομιά του και τον μοναδικό fun to drive χαρακτήρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda MX-5: Η εξέλιξη του «Jinba-Ittai»
Μακάρι το Mazda Iconic SP να είναι το νέο MX-5!
Ηλεκτρικό MX-5: Ο «πονοκέφαλος» των μηχανικών της Mazda

Advertisement