Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες αυξήσεις σοκ στις τιμές φέρνει η κρίση στην Ουκρανία!

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες αυξήσεις σοκ στις τιμές φέρνει η κρίση στην Ουκρανία!

ΝΕΑ

Νέες αυξήσεις σοκ στις τιμές φέρνει η κρίση στην Ουκρανία!

ΝΕΑ

Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν τις νέες αυξημένες τιμές εξαιτίας των προβλημάτων που καταγράφουν στην εφοδιαστική αλυσίδα σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη των ημιαγωγών είχε προκαλέσει μια τεράστια αναταραχή στην ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας στις αυτοκινητοβιομηχανίες η οποία σε συνδυασμό με τη ραγδαία άνοδο της ζήτησης αυτομάτως αύξησε και τις τιμές διάθεσης των αυτοκινήτων.

Τώρα η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τις τιμές λιανικής των αυτοκινήτων και μάλιστα ήδη κάποιοι πελάτες που έχουν παραγγείλει αυτοκίνητα ενημερώνονται ότι οι τιμές αυξήθηκαν από 1% έως και 10% ανάλογα με την μάρκα και το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Ήδη οι πρώτοι πελάτες που ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη εξέλιξη έχουν δυσανασχετήσει και κάποιοι από αυτούς ακύρωσαν τις παραγγελίες τους οι οποίες να υπενθυμίσουμε ότι είχαν πραγματοποιηθεί πριν από πολλούς μήνες. Ωστόσο οι εταιρείες φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ψύχραιμα τις όποιες ακυρώσεις καθώς υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής από υποψήφιους πελάτες που είναι διατεθημένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω ώστε να αποκτήσουν πολύ πιο γρήγορα το καινούριο τους αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανυπόμονου καταναλωτή αποτελεί η περίπτωση ενός πελάτη ο οποίος πήγε να παραγγείλει το καινούριο του αυτοκίνητο και ενημερώθηκε από τον πωλητή ότι υπάρχει ένα μοντέλο που θα παραδοθεί σε 2 μήνες αντί για 8 μήνες σε συγκεκριμένο χρώμα και εξοπλισμό το οποίο ακύρωσε άλλος πελάτης τους εξαιτίας της αύξησης της τιμής. Ο ανυπόμονος καταναλωτής έσπευσε να το αποκτήσει πληρώνονται επιπλέον 1.800 ευρώ και μη μπορώντας να επιλέξει κάτι επιπλέον από τα διαθέσιμα αξεσουάρ.

Αντίθετα άλλος καταναλωτής ο οποίος είχε παραγγείλει ένα πολυτελές μοντέλο πριν 4 μήνες μόλις ενημερώθηκε για την αύξηση της τιμής κατά 6.000 ευρώ απλά ακύρωσε την παραγγελία και βρήκε κάποιο άλλο πολυτελές μοντέλο σε ανταγωνιστική εταιρεία που προέρχονταν επίσης από ακύρωση και θα το παραλάμβανε σε ένα μήνα!

Advertisement

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το χάος που επικρατεί στα εργοστάσια παραγωγής και κατ’ επέκταση στις εισαγωγικές εταιρείες και επιβεβαιώνει πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στην αγορά και τα πάντα προκαλούν αύξηση των τιμών.

Τώρα αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι πέραν του νικελίου και του παλλαδίου οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και με έλλειψη καλωδίων οπότε είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί και νέα αύξηση στις τιμές των καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Advertisement

Πάντως σε όποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και αν πάει κανείς να παραγγείλει το καινούριο του αυτοκίνητο είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πωλητές θα τον ενημερώσουν ότι μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο η τιμή μπορεί να έχει αυξηθεί από 500 έως και πολλές χιλιάδες ευρώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή
Η κρίση στην Ουκρανία «μείωσε» ήδη κατά 400.000 τις ετήσιες πωλήσεις!
Ουκρανία: Πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία από τον πόλεμο