Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο ζενίθ η ζήτηση – Στο ναδίρ η προσφορά αυτοκινήτων!

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο ζενίθ η ζήτηση – Στο ναδίρ η προσφορά αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Στο ζενίθ η ζήτηση – Στο ναδίρ η προσφορά αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Η έλλειψη των ημιαγωγών προκάλεσε τη μείωση 230.000 αυτοκινήτων στα εργοστάσια – Οι ΗΠΑ θα επιδοτήσουν με 52 δισ. δολάρια την εγχώρια κατασκευή και ανάπτυξη τσιπ.

Advertisement
Advertisement

Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη εβδομάδα η έλλειψη ημιαγωγών με αποτέλεσμα να μειωθεί και αριθμός των οχημάτων που πέρασαν από την γραμμή παραγωγής και κατ’ επέκταση και αυτοκινήτων που οδηγούνται για παράδοση στους καταναλωτές που τα έχουν παραγγείλει.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της AutoForecast Solution (AFS) η οποία παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο της έλλειψης των ημιαγωγών στην παραγωγή εκτίμησε ότι περίπου 230.700 οχήματα έχουν κοπεί σε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο φέτος καταγράφοντας άνοδο 23% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης η AFS επίσης ανακοίνωσε άλμα 25% από εβδομάδα σε εβδομάδα

Advertisement
Advertisement

Τα σημάδια υποδεικνύουν ότι η έλλειψη θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, ακόμη και όταν τα εργοστάσια παραλάβουν περισσότερα τσιπ εξαιτίας του υψηλού αριθμού στοκ οχημάτων που έχουν συσσωρευθεί.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τα αποτελέσματα μιας μελέτης 150 εταιρειών που έδειξε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια «σημαντική, επίμονη αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες», με τις εταιρείες να βλέπουν το πρόβλημα να διαρκεί για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες.

«Δεν υπάρχουν πολλά καλά νέα» στην έρευνα, δήλωσε στο Reuters η υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo.

Advertisement

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο 2.900 σελίδων που περιλαμβάνει 52 δισεκατομμύρια δολάρια για την επιδότηση της κατασκευής και ανάπτυξης ημιαγωγών το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ημιαγωγοί: Πρόωρες… διακοπές για εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας
Κομισιόν: 43 δισ. ευρώ για τσιπ made in… Europe!
Μετά την έλλειψη των τσιπ τα εργοστάσια ξεμένουν και από μαγνήσιο!

Advertisement