Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή

ΝΕΑ

Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή

ΝΕΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σταματήσει τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα και υπάρχουν επιπτώσεις και στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Μετά την έλλειψη σε τσιπς η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να αντιμετωπίζει όλο και πιο έντονη την έλλειψη καλωδιώσεων για τα αυτοκίνητα που είναι ή θα μπουν στις γραμμές παραγωγής.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι νομίζει ίσως κανείς  μιας και με την πληθώρα των ηλεκτρονικών συστημάτων και των ηλεκτρικών ευκολιών που διαθέτουν τα σύγχρονα μοντέλα το μήκος των καλωδιώσεων σε ένα μέσο αυτοκίνητο φτάνει τα 5 χιλιόμετρα.

Ο λόγος για το πρόβλημα αυτό, που θα επηρεάσει και άλλο τις παραδόσεις νέων μοντέλων –η Volkswagen π.χ. θα περιορίσει την παραγωγή της στο κεντρικό της εργοστάσιο και θα τη διακόψει την άλλη εβδομάδα, κάτι ανάλογο θα κάνει και η BMW καθώς και οι υπόλοιποι κατασκευαστές– είναι το ότι πολλές μονάδες κατασκευής καλωδιώσεων και πλεξούδων βρίσκονται στην Ουκρανία. Η οποία κατασκευάζει συνολικά το 7% των καλωδίων που χρησιμοποιούνται πανευρωπαϊκά στα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Και φυσικά μετά την εισβολή των Ρώσων και τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα έχουν διακόψει την παραγωγή τους και έχουν σταματήσει την τροφοδοσία των εργοστασίων των κατασκευαστών στην Ευρώπη.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως για λόγους βελτιστοποίησης της παραγωγής τα εργοστάσια δεν διατηρούν παρά ελάχιστο στοκ και οι παραδόσεις των απαιτούμενων εξαρτημάτων για την παραγωγή γίνεται λίγες ώρες πριν αυτά τοποθετηθούν στα υπό κατασκευή αυτοκίνητα.

Advertisement

Πάντως πέρα από την παραγωγή στην κεντρική Ευρώπη προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι κατασκευαστές έχουν εργοστάσια στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ουκρανία: Πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία από τον πόλεμο
Google Maps: Σταματάει στην Ουκρανία το live traffic
Η κρίση στην Ουκρανία «μείωσε» ήδη κατά 400.000 τις ετήσιες πωλήσεις!

Advertisement