Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes S-Class: Επίσημη παρουσίαση

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes S-Class: Επίσημη παρουσίαση

ΝΕΑ

Νέα Mercedes S-Class: Επίσημη παρουσίαση

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz διαμορφώνει την επόμενη γενιά σύγχρονης και ατομικής κινητικότητας με καινοτομίες που εστιάζουν στους ανθρώπους και η νέα S-Class την εκφράζει .

Advertisement
Advertisement

Η έβδομη γενιά του κορυφαίου sedan της Mercedes, παρουσιάστηκε επίσημα.

Παρά την προσπάθεια των Γερμανών δεν γλύτωσε από την μαζική διαρροή στοιχείων και φωτογραφιών, αντιπροσωπεύει το καλύτερο, στους τομείς της τεχνολογίας, συνδεσιμότητας, ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Η νέα S-Class έχει τη γοητεία της μάρκας και καθορίζει την κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων. Στο εσωτερικό της το νέο σαλόνι μπορεί να δοκιμαστεί με τέσσερις αισθήσεις: Όραση, αφή, ακοή και Όσφρηση. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια πληθώρα καινοτομιών, όσον αφορά την υποστήριξη, την προστασία και την αλληλεπίδραση. Η κορυφαία Mercedes επαναπροσδιορίζει την κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων με πολλές καινοτομίες. Όχι μόνο γίνεται πολύ πιο… έξυπνη, αλλά οδηγεί και την εμπειρία κίνησης σε ένα νέο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευή του μοντέλου εστιάζει στο άτομο, το οποίο είναι σε θέση να ζήσει το πολυτελές σεντάν με όλες τις αισθήσεις του. Η δεύτερη γενιά του Mercedes-Benz User Experience (MBUX), για παράδειγμα, προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες καινοτόμες δυνατότητες αλληλεπίδρασης και εξατομίκευσης. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται ως το «τρίτο σημείο» ή «η τρίτη θέση», ένα ιδιωτικό καταφύγιο μεταξύ σπιτιού και εργασίας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ο χώρος για τα χέρια του οδηγού έχει αυξηθεί κατά 38 χιλιοστά και έως και 23 χιλιοστά για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος του κεφαλιού έχει αυξηθεί έως και 16 χιλιοστά.

Η νέα S-Class θέτει επίσης νέα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια – για παράδειγμα, είναι το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της σειράς που διαθέτει αερόσακους πίσω καθίσματος για την προστασία των πίσω επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Αυτές και πολλές άλλες καινοτομίες υπογραμμίζουν τον ισχυρισμό της Mercedes-Benz ότι η S-Class είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Κατασκευάζεται σε μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο: με το όνομα «Factory 56», ο κατασκευαστής ανοίγει το εργοστάσιο αυτοκινήτων του μέλλοντος, την ίδια ημέρα με την παγκόσμια πρεμιέρα, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής και τις διαδικασίες κατασκευής της S-Class.

Advertisement

Οι αριθμοί πίσω από την νέα Mercedes S-Class

Μερικές φορές οι αριθμοί λένε περισσότερα από χίλιες λέξεις και γι’αυτό εμείς στο newsauto.gr ψάξαμε στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου και απομονώσαμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

  • 0,22 είναι η αεροδυναμική τιμή της S-Class. Ο αριθμός αυτός την κάνει ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι χαμηλότερος από πριν, παρά τη μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια κατά 200 τετραγωνικά εκατοστά.
  • 2 μέτρα. Ο κύκλος στροφής μειώνεται έως και 2 μέτρα σε σχέση με την προηγούμενη S-Class χάρη στην τετραδιεύθυνση.
  • 8 εκατοστά μπορεί να ανυψωθεί μέσα σε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου το αμάξωμα όταν ο αισθητήρας πρόληψης ατυχήματος του E-ACTIVE BODY CONTROL διαγνώσει συνθήκες ατυχήματος. Αυτή είναι μια νέα λειτουργία του PRE-SAFE Impulse Side:
  • 10 μοίρες. Τόση είναι η μέγιστη γωνία διεύθυνσης στους πίσω τροχούς κατά την τεραδιεύθυνση.
  • 10 νέα προγράμματα… μασάζ είναι διαθέσιμα στα καθίσματα της νέας S-Class.
  • 12,8 ίντσες είναι η διάσταση της νέας κεντρικής οθόνης OLED. Έχει διαστάσεις 239,06 mm x 218,8 mm. Η περιοχή της οθόνης είναι 64%  μεγαλύτερη από ό, τι στο προηγούμενο μοντέλο. Η οθόνη του οδηγού έχει διαστάσεις 12,3 ίντσες.
  • 17 στάδια ρυθμίσεων έχουν οι κινητήρες που ελέγχουν τη θερμοκρασία και την κατανομή του αέρα στο σύστημα Thermotronic. Αυτοί οι ηλεκτρικοί κινητήρες λειτουργούν τα πτερύγια αέρα.
Advertisement

  • 19 μοτέρ υπάρχουν για την ρύθμιση των καθισμάτων. Η άνεση στο κάθισμα του συνοδηγού υποβοηθείται από έως και 19 κινητήρες (8 για ρυθμίσεις, 4 για μασάζ και 5 για εξαερισμό, ένας για την οσφυϊκή στήριξη και ένας για να μετακινήσετε την οθόνη στο πίσω μέρος).
  • 27 γλώσσες, υποστηρίζονται από το «Hey Mercedes» με κατανόηση φυσικής γλώσσας (NLU).
  • 31 ηχεία και οκτώ exciters περιλαμβάνονται στο σύστημα ήχου surround 4D Burmester.
  • 50% έχει αυξηθεί η υπολογιστική ισχύς του MBUX (Mercedes-Benz User Experience) σε σύγκριση με το σύστημα του προηγούμενου μοντέλου. Το εύρος ζώνης μνήμης είναι 41.790 MB / s.
  • 77 ίντσες. Η περιοχή προβολής της επαυξημένης πραγματικότητας αντιστοιχεί σε μια οθόνη τηλεόρασης 77 ιντσών.
  • 98 (ή και περισσότερα) κιλά εξαρτημάτων είναι κατασκευασμένα από υλικά εξοικονόμησης πόρων. Ο αριθμός των τμημάτων που περιέχουν ανακυκλώσιμα υλικά είναι τώρα 120 – υπερδιπλάσιος από ό, τι στο προηγούμενο μοντέλο. Άλλα 40 κιλά υλικών κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

  • 100 χιλιόμετρα είναι η αυτονομία της plug-in υβριδικής  S-Class με ηλεκτροκίνηση.
  • 250 LED υπάρχουν συνολικά στο σύστημα Active Ambience Lighting. Υπάρχει LED σε οπτική ίνα κάθε 1,6 εκατοστά.
  • 550 λίτρα είναι ο όγκος του χώρου αποσκευών (έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο).
  • 1000 φορές το δευτερόλεπτο ρυθμίζουν την ανάρτηση, οι μονάδες ελέγχου του E-ACTIVE BODY CONTROL.
  • 500.000 S-Class έχουν πωληθεί. Πάνω από το ένα τρίτο της τελευταίας γενιάς της πήγαν στην Κίνα. Οι πελάτες S-Class στην Κίνα είναι οι νεότεροι, με τον μέσο όρο ηλικίας στα 40 χρόνια. Σε όλο τον κόσμο, η S-Class Saloon πωλείται κυρίως στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η νέα Mercedes S-Class θα επαναπροσδιορίσει την πολυτέλεια