Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Αυτή θα είναι η Mercedes EQA

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Αυτή θα είναι η Mercedes EQA

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Αυτή θα είναι η Mercedes EQA

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Βασισμένη πάνω στη νέα γενιά της Mercedes GLA, η EQA θα είναι το μικρότερο ηλεκτρικό crossover της μάρκας που θα δούμε στα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes είχε δείξει για πρώτη φορά την EQ A ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017 και πλέον, το νέο μοντέλο είναι έτοιμο ώστε στα τέλη του έτους να μπει στην αγορά.

Θα είναι το μικρότερο ηλεκτρικό crossover/SUV της μάρκας, το οποίο θα βασιστεί σε πολλά σημεία της υπόστασής του πάνω στη νέα γενιά της Mercedes GLA (κάτω φωτογραφία), που ντεμπούταρε πρόσφατα στη χώρα μας.

Αισθητικά, ο «κατάσκοπός» μας στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που δημιούργησε μας δείχνει ότι η νέα EQA θα αλλάξει κυρίως στο εμπρόσθιό της τμήμα συγκριτικά με την GLA, αποκτώντας πολλά νέα στοιχεία σε μάσκα, προφυλακτήρα και φώτα που έχουμε δει στην μεγαλύτερη ηλεκτρική Mercedes EQC.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η μάσκα θα είναι νέα, με κλειστή φυσικά γρίλια αφού δεν απαιτείται η παροχή αέρα, τα φώτα θα έχουν ένα πιο τετραγωνισμένο σχήμα και θα δείχνουν σαν προέκταση της μάσκας, ενώ ο προφυλακτήρας θα έχει και αυτός μια ελαφρώς αλλαγμένη παρουσία.

Στο πλάι, ξεχωρίζουμε στοιχεία όπως τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά χαμηλά στο αμάξωμα, την ένδειξη «EQA» πίσω και πάνω από τον μπροστινό θόλο, αλλά και τις ειδικές για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο ζάντες.

Από εκεί και πέρα και με βάση ό,τι είχαμε δει στην πρωτότυπη EQ A αναμένουμε μια αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, αλλά και δύο ηλεκτρικά μοτέρ 270 ίππων.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση περισσότερα για το νέο μοντέλο αναμένουμε να μάθουμε αργότερα μέσα στη χρονιά. Σημειώστε ότι η Mercedes εκτός της EQA θα παρουσιάσει και το ηλεκτρικό SUV EQB, δημιουργώντας έτσι μαζί με την μεγαλύτερη, υπάρχουσα EQC μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων του είδους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Mercedes-Benz αναβαθμίζει την G-Class

H Mercedes-AMG GT Black Series εν δράση (video)

Advertisement

Mercedes-AMG SLR Concept: Η εκπληκτική επανεκκίνηση του supercar;