Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα πιο αποδοτικά

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα πιο αποδοτικά

Mobility

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα πιο αποδοτικά

Mobility

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν τα ηλεκτρικά οχήματα ως πιο αποδοτικά και λιγότερο επικίνδυνα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στα εναλλακτικά καύσιμα που από τη μελέτη προκύπτει να είναι λιγότερο αποδοτικά και πιο επικίνδυνα, είναι τόσο τα συνθετικά καύσιμα όσο και το υδρογόνο.

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι μια πολύ πιο αποτελεσματική λύση για τον περιορισμό των ρύπων σε σχέση ακόμα και με τα υδρογονοκίνητα, καθώς όπως αναλύεται το κόστος για την παραγωγή του υδρογόνου είναι αυξημένο. Επιπλέον, τα συνθετικά καύσιμα με τα οποία ασχολείται ιδιαίτερα έντονα τον τελευταίο καιρό η αυτοκινητοβιομηχανία, έχουν το μειονέκτημα σύμφωνα με την έρευνα, της διατήρησης της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Με τα συγκεκριμένα παραδείγματα περί υδρογόνου και συνθετικών καυσίμων, στο κάδρο μπαίνουν τόσο η Honda με την Toyota όσο και η Porsche μια και οι δυο εταιρείες έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις δύο αυτές εναλλακτικές μορφές. Ειδικά για τα συνθετικά καύσιμα, που συγκεντρώνουν και το ενδιαφέρον μια και πρακτικά μπορούν  να χρησιμοποιηθούν απευθείας σε αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η έρευνα αυτή υπογραμμίζει πως το ενεργειακό κόστος για την παραγωγή τους είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που καταβάλλεται για τον αντίστοιχο ηλεκτρισμό.

Η έρευνα αυτή έγινε από το Ινστιτούτο Potsdam Research for Climate Impact στη Γερμανία, υπό την επίβλεψη του Falko Ueckerdt και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Climate». Ο Falko Ueckerdt, υποστηρίζει πως πιθανή ενασχόληση της αυτοκινητοβιομηχανίας με την ευρεία παραγωγή των καυσίμων αυτών (συνθετικών αλλά και υδρογόνου) θα αποτελούσε πισωγύρισμα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

Ο ίδιος ωστόσο, επισημαίνει πως υπάρχει ανάγκη εξερεύνησης των δυνατοτήτων του υδρογόνου και των συνθετικών καυσίμων, καθώς στην πραγματικότητα για χρήση σε φορτηγά μεγάλων αποστάσεων και στις αντίστοιχες αεροπορικές μεταφορές, η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι κατάλληλη λύση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά με μπαταρίες GM
Νέος Twin-Turbo V8 από την Toyota
Η Porsche εξελίσσει την ηλεκτρική Macan