Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά με μπαταρίες GM

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά με μπαταρίες GM

ΝΕΑ

Honda: Ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά με μπαταρίες GM

ΝΕΑ

Το Honda e ήταν μόνο η αρχή για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα μεσαίου μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες η Honda έκανε το ντεμπούτο της στην αρένα των ηλεκτρικών, λανσάροντας το στιλάτο Honda e.

Οι Ιάπωνες, όμως, δεν επαναπαύονται στο νέο τους «μικρό» μοντέλο και ήδη ετοιμάζουν δύο νέα ηλεκτρικά για την αγορά της Βορείου Αμερικής, με το λανσάρισμά τους να είναι προγραμματισμένο για το 2024.

Όπως ανακοίνωσαν επίσημα, αυτά θα είναι μεσαίου μεγέθους, ενώ θα αποτελούν το προϊόν της συνεργασίας με τη General Motors. Το ένα θα φέρει το έμβλημα της Honda ενώ το έτερο της Acura.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως αμφότερα θα ενσωματώνουν τις μπαταρίες Ultium λιθίου-μετάλλου της GM, οι οποίες υπόσχονται υψηλή απόδοση, μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και προσιτή τιμή.

Το προηγούμενο διάστημα, υπήρχε έντονη φημολογία πως η General Motors θα αναλάμβανε και την κατασκευή των ηλεκτρικών της Honda και της Acura. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως το πρώτο θα κατασκευάζεται στην περιοχή Ramos Arizpe του Μεξικό, δίπλα στα Chevrolet Blazer και Equinox, ενώ το δεύτερο στο Spring Hill στην πολιτεία του Tennesseee.

Advertisement

Εκτός όμως από τη συνεργασία με τη GM, η Honda επιθυμεί να καταστεί «ηλεκτρικά αυτόφωτη» και στο πλαίσιο κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας θα παρουσιάσει τη δική της ηλεκτρική πλατφόρμα, με την ονομασία e:Architecure.

Τα πρώτα μοντέλα που θα βασίζονται στην παραπάνω αρχιτεκτονική θα πωλούνται αρχικά στη Βόρεια Αμερική και εν συνεχεία θα εξαχθούν και σε διάφορες αγορές του πλανήτη.

Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Honda, όπως καταδεικνύει και το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για την ηλεκτρική κινητικότητα, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας, Toshihiro Mibe.

Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2040 να πουλάει αποκλειστικά ηλεκτρικά και μοντέλα που χρησιμοποιούν κυψέλες υδρογόνου, καταργώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
O εξηλεκτρισμός της Honda (VIDEO)
Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD