Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέος Twin-Turbo V8 από την Toyota

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέος Twin-Turbo V8 από την Toyota

ΝΕΑ

Nέος Twin-Turbo V8 από την Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota επιβεβαίωσε έμμεσα το νέο V8 που μοτέρ με τα δύο turbo που αναμένεται να τοποθετηθεί στην έκδοση παραγωγής του νέου coupe που ετοιμάζει η Lexus.

Advertisement
Advertisement

Η αίτηση για την ευρεσιτεχνία του νέου κινητήρα, ήταν αυτή που μας έδωσε εξαρχής το στίγμα του νέου twin turbo V8 κινητήρα από την Toyota.

Τώρα που εξετάστηκε το αίτημα και εγκρίθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το νέο μηχανολογικό δημιούργημα, επιβεβαιώνεται πολύ εμφατικά η δυναμική του συνόλου της Toyota. Στα χαρακτηριστικά του είναι και η τοποθέτηση των δύο turbo ανάμεσα στις δύο πλευρές του «V» και αρκετά ψηλά, με δεδομένο πως οι κυλινδροκεφαλές βρίσκονται εκατέρωθεν. Η διάταξη αυτή που λέγεται «hot-V» συγκεντρώνει πολλά οφέλη από την τοποθέτηση υπερσυμπιεστών ανάμεσα στις πλευρές του κινητήρα, ξεκινώντας από τη μικρότερη διαδρομή της ροής των καυσαερίων.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει λιγότερο turbo lag, ενώ και η θερμική ενέργεια χρησιμοποιείται επίσης αποτελεσματικότερα. Αξίζει να σημειωθεί πως η AMG πιστεύει ακράδαντα στη σχεδίαση κινητήρα με διάταξη «hot-V», γι ‘αυτό το V8 4,0 λίτρων της χρησιμοποιεί αυτήν τη διάταξη, είτε με κοινό σύστημα λίπανσης, είτε με ξηρό κάρτερ. Στην GT 4-Door 63 S 4Matic+, το οκτακύλινδρο σύνολο αποδίδει 639 PS  και 91,8 kgm ροπής, μόλις στις 2.500 σ.α.λ. Το νέο αυτό μοτέρ, θα κάνει πρεμιέρα στα Lexus LS F και LC F, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Αυτά τα δύο μοντέλα αναμένονται από το επόμενο έτος στις αγορές με τον κινητήρα να εικάζεται πως θα αποδίδει 670 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Yaris Cross: Οι τιμές πώλησης στην Ελλάδα
Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Lexus ES
Η Lexus αναζητά το μέλλον της σε εναλλακτικούς σχεδιαστές