Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Να γιατί θα επιλέξω τα νέα Citroen C4 και C4 X!»

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Να γιατί θα επιλέξω τα νέα Citroen C4 και C4 X!»

ΝΕΑ

«Να γιατί θα επιλέξω τα νέα Citroen C4 και C4 X!»

ΝΕΑ

Είναι από τις σπάνιες φορές που ένα αυτοκίνητο, συγκεκριμένα το νέο Citroen C4, έγινε η αιτία να ξαναβρείς τις ανθρώπινες αξίες.

Advertisement
Advertisement

«Δικό σας είναι το Citroën C4;» ήταν η ερώτηση που ακούστηκε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μας εκφράζουν τέτοια απορία. Όμως ήταν μια σπάνια περίπτωση γι’ αυτό που ζήσαμε.

Ο κύριος που ήρθε γοργά κοντά μας χαμογελαστός μόλις είχε βγει από μία καλοσυντηρημένη GSA. «Θα το αγοράσω!» είπε με έμφαση, δείχνοντας προς το C4. «Δεν αλλάζω τη Citroën με τίποτα!».

Συνομιλώντας μαζί του καταλάβαινες ότι είχες πολλά να μάθεις από αυτόν, έναν άνθρωπο που είχε περάσει δεκαετίες της ζωής του με Citroën. Ήξερε τα πάντα για το νέο Citroën C4, αλλά και για το C4 X.

Advertisement
Advertisement

Γνώριζε ότι είναι ένα μοντέλο που κουβαλά την ιστορία μιας εταιρείας 104 ετών από τότε που ιδρύθηκε, μιας αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία ήταν, είναι και θα παραμείνει καινοτόμα και πρωτοποριακή. «Είναι το εταιρικό DNA της και δεν μπορεί να το αντιγράψει κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό είναι το νέο C4 και το C4 X, τελικά. Ένα καινούργιο μοντέλο το οποίο ξεχωρίζει για όλους τους λόγους που συνεισφέρουν στην ύπαρξή του.

Advertisement

Είναι η χαρακτηριστική σχεδίασή τους, το αεροδυναμικό και κομψό αμάξωμά τους. Είναι η διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων τους, μια αποκλειστική φωτεινή υπογραφή που δεν έχει όμοιά της και δεν αντιγράφεται, για να θυμηθούμε τη φράση του συνομιλητή μας.

«Δες πόσα αυτοκίνητα περνούν όση ώρα είμαστε εδώ, είναι κάποιο από αυτά τόσο ξεχωριστό;» ρώτησε με νόημα και γνωρίζοντας προφανώς την απάντηση.

Advertisement

Ακούμπησε το αμάξωμα και περιέφερε το χέρι του σε κάθε ακμή του, σε κάθε άνοιγμα, σε κάθε προέκτασή του, σε κάθε κοιλότητά του. «Και με κλειστά τα μάτια, θα το αναγνώριζα αμέσως!», είπε εμφατικά.

Άνοιξε τις πλαϊνές πόρτες για να μου δείξει πόσο πρακτικές είναι και πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μπει στο εσωτερικό του C4. Έκανε το ίδιο και με το πορτμπαγκάζ, λέγοντας με απόλυτη ακρίβεια αριθμών: «Κοίτα πόσο μεγάλος χώρος! Για το C4 είναι από 380-1.250 λίτρα, όπως και για το e-C4, ενώ για το C4 X από 510 έως 1.360 λίτρα».

Advertisement

Με μεγάλη ευγένεια ρώτησε εάν θα μπορούσε για καθίσει εντός του, κάτι που προφανώς ήταν αδύνατον να του αρνηθεί κάποιος. Το έκανε με έναν τρόπο σαν ιεροτελεστία, σαν να ήθελε να μην τελειώσει η διαδικασία και να αισθανθεί την κάθε πτυχή του καινούργιου Citroën.

Μου μίλησε για το πόσο του άρεσε το ταμπλό, για τη μεγάλη οθόνη αφής την οποία χειρίστηκε με ευκολία και βρήκε τις πληροφορίες που ήθελε άμεσα, για τις μεγάλες θήκες για μικροαντικείμενα σε όλη την καμπίνα.

Ανακάθισε στη θέση του οδηγού και χαμογέλασε. «Ξέρεις ότι έχει τα καθίσματα Advanced Comfort τα οποία έχουν και τη δυνατότητα μασάζ; Σε συνδυασμό με το σύστημα Progressive Hydraulic Cushions στην ανάρτηση, τα C4 και C4 X είναι πραγματικά Citroën στην άνεση και απαράμιλλα και σε αυτόν τον τομέα.

»Πέρα από αυτά, η τεχνολογική πρωτοπορία τους φαίνεται και από τα συνολικά 20 συστήματα ασφάλειας, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού. Είκοσι συστήματα! Δεν υπάρχει άλλο πιο ασφαλές στην κατηγορία του, όπως επιβεβαιώνει και ο Euro NCAP», τόνισε.

Η κουβέντα μας με τον κύριο συνεχίστηκε για το πόσο άνετο και ευκολοδήγητο είναι το C4 στον δρόμο, για τις επιλογές κινητήρων που δίνει η Citroën στον υποψήφιο αγοραστή.

Ο 1.2 PureTech των 100 ίππων ή των 130 ίππων είναι αποδοτικότατος και οικονομικός σε κατανάλωση, ενώ τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα e-C4 και e-C4 X, είτε με τους 136 ίππους είτε με τους 156 που θα ακολουθήσουν, προσφέρουν άνετη και ήσυχη μετακίνηση και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χλμ.

«Το καλύτερο είναι η τιμή του!», μου είπε φεύγοντας ο κύριος. «Η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει τα C4 και C4 X σε μειωμένη τιμή κατά 3.000 ευρώ! Η πρωτοπορία και η σύγχρονη τεχνολογία δεν χρειάζεται να είναι ακριβή, όπως έχει αποδείξει διαχρονικά η Citroën!».

Δεν είναι μόνο αυτά, σκέφτηκα, βλέποντάς τον να απομακρύνεται. Η Citroën, σου δίνει και έναν ακόμα σημαντικό λόγο: Την αξία του να βρεθείς με έναν άγνωστο και από την τυχαία συνάντηση να χαρείς τη διαδικασία να μοιραστείτε κοινά ενδιαφέροντα, αλλά και να μάθεις από αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Citroen C4 X 1.2 PureTech 130 EAT8
Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα Citroen e-C4 X & C4 X
Ποια ιστορική εταιρία φέρνει το πρώτο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς;