Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια ιστορική εταιρία φέρνει το πρώτο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς;

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ιστορική εταιρία φέρνει το πρώτο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς;

ΝΕΑ

Ποια ιστορική εταιρία φέρνει το πρώτο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς;

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά είναι ακριβά και για λίγους. Όμως αυτό σύντομα θα αλλάξει και ο πήχης των 25.000 ευρώ θα πέσει για μοντέλα που θα απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen στοχεύει να μπει στην αγορά των μικρών και προσιτών ηλεκτρικών λανσάροντας τον Οκτώβριο το νέο e-C3.

To συγκεκριμένο μοντέλο θα αποτελεί μέρος της ανανεωμένης γκάμας του C3 και ο αρχικός υπολογισμός του κόστους είναι να βρίσκεται κάτω από τις 25.000 ευρώ στην Ευρώπη.

Το ηλεκτρικό e-C3 θα είναι ένα πρώτο δείγμα της νέας γενιάς των ηλεκτρικών του γκρουπ Stellantis για να προωθηθεί η αγορά των πιο προσιτών οικονομικά EV.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό ηλεκτρικό της Citroen θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και θα έχει κοινές διαστάσεις με το σημερινό μοντέλο του C3.

Θα έχει κοινά στοιχεία με το C3 που κυκλοφορεί στην Ινδία και τη Νότια Αμερική, το οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Smart Car της Stellantis – μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμα CMF-B που χρησιμοποιεί ευρέως το γκρουπ.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά, αν και η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ήδη ότι θα έχει ήκος περίπου 4 μέτρα, θα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο και θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις (κλιματισμό, ηλεκτρονικά βοηθήματα κ.λπ.).

Advertisement

Η αυτονομία που επιδιώκει η εταιρία είναι πάνω από τα 300 χιλιόμετρα, χωρίς όμως ακόμα να γνωρίζουμε ούτε την χωρητικότητα της μπαταρίας ούτε τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με την εταιρία, το μικρό ηλεκτρικό θα προσφέρεται με μία ιδιαίτερα απλοποιημένη γκάμα με λίγες, έως πέντε, επιλογές, έτσι ώστε να γίνουν οικονομίες κλίμακας στο εργοστάσιο της Σλοβακίας που θα παράγεται το ηλεκτρικό C3.

Advertisement

Πρόθεση της Citroen με την παρουσίαση αυτού του μοντέλου είναι να δημιουργήσει ένα ανάχωμα μπροστά στην απειλή των Κινέζων με τα μικρά και φθηνά τους ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία απειλούν την ευρωπαϊκή αγορά.

Με την παρουσίαση του e-C3, η Citroën επιδιώκει να ενισχύσει την περιορισμένη γκάμα των μικρών ευρωπαϊκών ηλεκτρικών, εκεί που αναμένεται να κριθεί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και η μεγάλη κερδοφορία των εταιριών μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C3: Νέες δελεαστικές εκδόσεις
Citroen C3: Για πάντα νέο
Κορυφαία συνδεσιμότητα στο νέο Citroen C3

Advertisement