Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος υβριδικός κινητήρας για το Citroen C5 Aircross

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος υβριδικός κινητήρας για το Citroen C5 Aircross

ΝΕΑ

Νέος υβριδικός κινητήρας για το Citroen C5 Aircross

ΝΕΑ

H Citroen εφοδιάζει το C5 Aircross με τον καινούργιο κινητήρα ο οποίος έχει υβριδικό σύστημα 48 Volt.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια της Citroen να μειώσει το επίπεδο εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα επεκτείνεται και στο C5 Aircross.

Το μεγάλο SUV της γαλλικής εταιρείας εφοδιάζεται πλέον με τον 1.2 PureTech ο οποίος συνδυάζεται με το ήπιας υβριδικής διάταξης σύστημα 48 Volt.

O θερμικός κινητήρας των 136 ίππων υποβοηθείται από έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη μέγιστης ισχύος 29 ίππων (21 kW), ενώ η κίνηση φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω του νέου ηλεκτρονικά ελεγχόμενου αυτόματου κιβωτίου που η Citroen ονομάζει «ë-DCS6».

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα (κινητήρας, ηλεκτροκινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων) αποτελεί μια ενιαία μονάδα, κάτι που μειώνει τον όγκο και το βάρος. Σύμφωνα με την εταιρεία χάρη σε αυτό η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα μειώνεται κατά 15% συγκριτικά το C5 Aircross 1.2 PureTech 130 EAT8

Μάλιστα, εντός πόλης -όπου η ταχύτητα κίνησης είναι σχετικά μικρή- το C5 Aircross 1.2 PureTech Hybrid 48 Volt μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέχρι και το 50% της διαδρομής.

Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να προστεθεί στις άλλες δύο υπάρχουσες εξηλεκτρισμένες, την Plug-In Hybrid των 180 ίππων και την Plug-In Hybrid των 225 ίππων, αντίστοιχα.

Τέλος, το C5 Aircross 1.2 PureTech Hybrid 48 Volt έχει υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού στον οποίο περιλαμβάνονται η ανάρτηση «Citroen Advanced Comfort» και τα άνετα καθίσματα.

Advertisement

Στην οθόνη που υπάρχει στον πίνακα οργάνων ο οδηγός μπορεί να βλέπει πότε το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ μπορεί να επιλέγει κάποιο από τα τρία προγράμματα λειτουργίας τού ήπιου υβριδικού συστήματος (σημ.: «Charge» «Eco», «Power»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 EAT8
Δοκιμή: Citroen C4 X 1.2 PureTech 130 EAT8
Ποιοι θα οδηγούν τα 7θέσια Citroen C3 Aircross; (+video)