Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Μπούκες»-ηχεία στα ηλεκτρικά μοντέλα της Porsche

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Μπούκες»-ηχεία στα ηλεκτρικά μοντέλα της Porsche

ΝΕΑ

«Μπούκες»-ηχεία στα ηλεκτρικά μοντέλα της Porsche

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά της Porsche φαίνεται πως θα συνεχίσουν να έχουν «μπούκες» στο πίσω μέρος τους. Αυτές θα είναι ψηφιακές και επιδιώκουν να υποκαταστήσουν τον αφροδισιακό ήχο ενός ισχυρού θερμικού μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Έντονες είναι οι επικρίσεις που δέχονται τα ηλεκτρικά από τους petrolheads, καταλογίζοντάς τους άψυχη οδική συμπεριφορά. Ένα από τα βασικά επιχειρήματά τους είναι πως είναι τελείως αθόρυβα, με τον σαγηνευτικό ήχο των εξατμίσεων να λάμπει δια της απουσίας του.

Και εν μέρει έχουν δίκιο. Πως μπορεί να συγκριθεί ο ήχος… των ελαστικών της Taycan με τον 4λιτρο κινητήρα των 520 PS της 911 GT3 RS; Ενήμεροι για αυτή… την παραφωνία είναι και οι άνθρωποι της Porsche που ήδη προσπαθούν να καταλαγιάσουν την «οργή» των εχθρών της ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζουν ένα ειδικό σύστημα παραγωγής ήχων, το οποίο θα προσομοιώνει τη «φωνή» ενός ισχυρού κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Πατέντα που κατατέθηκε στο αρμόδιο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών απεικονίζει το όραμα της Porsche να διατηρήσει τις απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων της. Επί του πρακτέου, αυτές θα είναι ηχεία τα οποία θα παράγουν έναν τεχνητό ήχο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός θα απολαμβάνει περισσότερο τις βόλτες του με το ηλεκτρικό του, και οι περαστικοί θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να γυρίσουν να κοιτάξουν το μοντέλο.

Advertisement

Μην ξεχνάμε ότι οι τεχνητοί ήχοι έχουν βρεθεί προ πολλού στην κορυφή της ατζέντας της γερμανικής premium εταιρείας. Βλέπε την Porsche Taycan που διατίθεται (προαιρετικά) με το σύστημα τεχνητού ήχου Electric Sport Sound.

Advertisement

Αλλά, όπως διαπιστώσαμε κατά τη δοκιμή της Taycan Turbo S, ο τόνος του ψηφιακού ήχου είναι ουσιαστικά ένα κλιμακούμενο μπάσο που λειτουργεί ως ακουστικό αισθητήριο για να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την ταχύτητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι… ηλεκτρικές μηχανές της Porsche δουλεύουν στα κόκκινα, μιας και μετά την Taycan, ετοιμάζoνται οι ηλεκτρικές Boxster/Cayman και Macan.

Porsche Taycan

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 911S (1967): Δείτε τη μεταμόρφωσή της (+video)
Το πανίσχυρο ηλεκτρικό που απειλεί Porsche και Tesla
Porsche αλά Apple για τα καταστήματα