Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό που απειλεί Porsche και Tesla

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό που απειλεί Porsche και Tesla

ΝΕΑ

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό που απειλεί Porsche και Tesla

ΝΕΑ

Ο Δράκος από την Κίνα έχει σκληροπυρηνική εμφάνιση, άφθονη ιπποδύναμη, και αυτονομία που επιτρέπει ατελείωτες μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το γάντι στις Porsche και Tesla πετά η κινεζική Great Wall Motors, και συγκεκριμένα ο premium βραχίονάς της, Saloon, μέσω ενός σκληροπυρηνικού σε εμφάνιση, και πανίσχυρου σε επιδόσεις 4θυρου coupe.

Υπό την κωδική ονομασία “Mecha Dragon” (στα κινεζικά: Jijialong) το μοντέλο έχει μήκος 5,2 μ. και υιοθετεί μια περίπλοκη σχεδιαστική γλώσσα, με πρωταγωνιστές το χαμηλωμένο ρύγχος, τις έντονες γωνίες και τις αιχμηρές γραμμές.

Μεγάλο highlight είναι το πίσω μέρος με τα επιβλητικά φώτα που γεφυρώνονται από μια LED μπάρα, αλλά και τον πελώριο διαχύτη με τις κεντρικά τοποθετημένες διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική εικόνα, χωρίς, όμως, να διεκδικεί δάφνες σχεδιαστικής πρωτοτυπίας μιας και… κλείνει το μάτι στο design του Audi A7 Sportback.

Advertisement
Advertisement

Ραχοκοκαλιά του Mecha Dragon αποτελεί μια πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί από την Great Wall Motors, ενσωματώνοντας τέσσερις ηλεκροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 551 PS/750 Nm. Εκρηκτικές είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να αποτελεί υπόθεση μόλις 3,7 δευτερολέπτων.

Τα τέσσερα ηλεκτρομοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 115 kWh, με αρχιτεκτονική φόρτισης έως 800V και αντοχή σε θερμοκρασίες έως και 1.000 . Ενδεικτικά, η αυτονομία φτάνει τα 802 χλμ. (!) και ο ανεφοδιασμός με 400 χλμ. απαιτεί μόλις 10 λεπτά… στην πρίζα.

Advertisement

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό, όπου έχει γίνει εκτενής χρήση εξαιρετικής ποιότητας επενδύσεων. Ο οδηγός έχει μπροστά του δύο τεράστιες ψηφιακές οθόνες και οι πίσω επιβάτες φαίνεται πως απολαμβάνουν άφθονο χώρο για τα πόδια τους.

Advertisement

Το Mecha Dragon της Saloon θα κατασκευαστεί αρχικά σε μόλις 101 μονάδες, με την τιμή εκάστης να ανέρχεται σε περίπου 68.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως… ο κινεζικός δράκος είναι μόνο η αρχή για τη Saloon, μιας και αναμένεται να λανσάρει και άλλα premium ηλεκτρικα μοντέλα επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένου ίσως και ενός SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Τελειώνει το diesel στα φορτηγά
Akio Toyoda: Όχι στην κατάργηση των θερμικών κινητήρων – Τι προτείνει
«Πόλεμος» για τα plug-in υβριδικά

Advertisement