Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα υβριδική έκδοση για το Toyota Yaris

Ελλάδα 4:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα υβριδική έκδοση για το Toyota Yaris

Mobility

Νέα υβριδική έκδοση για το Toyota Yaris

Mobility

Το νέο «Hybrid 130» Toyota Yaris διαθέτει υβριδική τεχνολογία πέμπτης γενιάς και έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα γκάμα του μοντέλου, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις και πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες εκδόσεις Premiere Edition και GR Sport του μοντέλου, θα είναι διαθέσιμες στην υβριδική έκδοση «Hybrid 130».

Η Toyota ανακοινώνει σήμερα μια σειρά βελτιώσεων που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη γκάμα του Yaris Hybrid, αυξάνοντας την απήχηση του μοντέλου στην αγορά. Εκτός από την ενίσχυση της ισχύος και των επιδόσεων του υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος, το νέο αναβαθμισμένο «Hybrid 130» δίνει στους πελάτες της μάρκας, περισσότερες επιλογές και καλύτερα, πιο προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota εκτός των άλλων, εισάγει μια εντελώς νέα ψηφιακή διάσταση στο μοντέλο, καθώς το νέο ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού της έκδοσης, περιλαμβάνει μια προσαρμόσιμη οθόνη για την προβολή των οργάνων πίσω από το τιμόνι, ένα πιο ισχυρό και διαισθητικό σύστημα πολυμέσων με μεγάλη οθόνη αφής κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό, καθώς επίσης και κορυφαία συνδεσιμότητα.

Για πρώτη φορά επίσης, το μοντέλο διατίθεται με ψηφιακό κλειδί για hands-free πρόσβαση στο αυτοκίνητο και εκκίνηση του κινητήρα. Κατασκευασμένο στην Ευρώπη για ευρωπαίους πελάτες, το νέο Yaris θα ενισχύσει τη μακροχρόνια φήμη του μοντέλου για καινοτομία και αριστεία στον σχεδιασμό και τη μηχανική μικρών αυτοκινήτων.

Advertisement

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, μια νέα υβριδική μονάδα στο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερη και πιο ισχυρή γεννήτρια ηλεκτροκινητήρα και τις σχετικές αναθεωρήσεις του λογισμικού της μονάδας ελέγχου ισχύος, αύξησε τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά 12%. Έτσι από τα 116 άλογα, φτάσαμε στα 130, με τη μέγιστη τιμή της ροπής να είναι πλέον 185 Nm (από 141).

Αυτό μεταφράζεται σε αισθητά ταχύτερη επιτάχυνση. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται πλέον στα 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα, το νέο Hybrid 130 χρειάζεται μόλις 7,5 δευτερόλεπτα. Αυτά τα κέρδη στις επιδόσεις, έχουν εξασφαλιστεί με μια μικρή αύξηση των εκπομπών CO2, που παρ’ όλα αυτά και πάλι το Yaris διατηρεί την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία με 96-116 g/km.

Advertisement

Κατά την έναρξη της κυκλοφορίας της, η νέα αυτή έκδοση του Yaris θα είναι διαθέσιμη στην ειδική έκδοση Premiere Edition, που παρουσιάζει την πλήρη γκάμα νέων χαρακτηριστικών του μοντέλου. Η Premiere Edition θα προσφέρεται με μια νέα αποκλειστική διχρωμία Neptune Blue με μαύρη οροφή.

Advertisement

Το μπλε ως χρώμα, βρίσκεται στις ραφές της ταπετσαρίας των καθισμάτων και ως διακοσμητικό στον πίνακα των οργάνων και στις πόρτες. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε μαύρο χρώμα. Η Premiere Edition θα είναι επίσης διαθέσιμη σε διχρωμία μαύρου με Platinum Pearl White ή Silver Metallic.

Νέα και βελτιωμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, με την τελευταία έκδοση του Toyota T-Mate, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων λειτουργιών Toyota Safety Sense. Η βελτιωμένη ψηφιακή εμπειρία χρήστη με την ολοκαίνουργια ψηφιακή οθόνη οργάνων, Toyota Smart Connect με τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία και το νέο ψηφιακό κλειδί που βασίζεται σε εφαρμογές, συνδυάζονται με το μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από την πρώτη Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Χάρτα Διαφορετικότητας» για την Toyota Ελλάς
Τι νέο ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;
Το μοναδικό σύστημα παραγωγής της Toyota (+video)