Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT CLIO 2023

Νέο Renault Clio E-Tech Full Hybrid: Κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά!

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Renault Clio E-Tech Full Hybrid: Κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά!

RENAULT CLIO 2023

Νέο Renault Clio E-Tech Full Hybrid: Κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά!

RENAULT CLIO 2023

Η κορυφαία E-Tech Full Hybrid έκδοση του νέου Renault Clio είναι εκείνη που αλλάζει κυριολεκτικά επίπεδο τα supermini με την εξελιγμένη τεχνολογία και όλα όσα βρίσκει κανείς σε μεγαλύτερες κατηγορίες και δη πολύ ακριβότερων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Renault Clio E-Tech Full Hybrid ξεχωρίζει εξαρχής από τα αμέτρητα εντυπωσιακά Alpine λογότυπα. Εννοείται φυσικά πως μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον έχουν και οι απαστράπτουσες 17άρες ζάντες με τον αφαλό να διαθέτει μόλις ένα καπάκι δίνοντας την εντύπωση του ψαγμένου μονομπούλονου.

Το νέο Renault Clio E-Tech Hybrid υιοθετεί το πλήρως υβριδικό παράλληλο σύστημα που συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.600 κ.εκ. με ένα σοφιστικέ σύστημα μετάδοσης. Το Multimode που συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν 36 kW και έναν 18 kW ως μίζα/ γεννήτρια) με μία μικρή μπαταρία 1,2 kWh.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ένα από τα καλύτερα φουλ υβριδικά και αυτό λόγω της μεγάλης συμμετοχής του ηλεκτρικού μέρους συγκρατώντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση (μέση εργοστασιακή: 4,2 λτ./100 χλμ., CO2: από 95 γρ./χλμ.).

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ στρωτός και διατηρεί ξεκούραστους τους επιβάτες είτε εντός πόλης είτε στο ταξίδι. Το πλήρως υβριδικό Clio αποτελεί ξεκάθαρα ένα πολύ ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο με πολύ καλά επίπεδα άνεσης, εξαιρετική ποιότητα κύλισης ως είθισται αλλά παράλληλα και σπορτίφ διάθεση.

Advertisement

Το νέο Renault Clio E-Tech Hybrid καταφέρνει να συνδυάζει όλες τις κλασικές αξίες της μάρκας, ανοίγοντας νέους δρόμους σε έννοιες όπως η αυτόνομη, η ηλεκτρική και η δικτυωμένη οδήγηση.

Μοιραία λοιπόν στην πρώτη γραμμή αυτής της νέας φιλοσοφίας της γαλλικής εταιρίας βρίσκεται η υβριδική έκδοση του Clio με τα χαρακτηριστικά E-TECH. Μία έκδοση που φέρνει στην κατηγορία ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα με πολλές τεχνολογίες δανεισμένες από την συμμετοχή της εταιρίας στην Formula 1.

Advertisement

H τεχνολογία E-TECH είναι τόσο προηγμένη που κουβαλά μαζί της πάνω από 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, με νέες δυνατότητες που έρχονται να προσφέρουν κορυφαία οικονομία και πολιτισμένο χαρακτήρα στον υβριδικό κινητήρα του νέου Renault Clio.

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα λειτουργεί με έναν πολύ εξελιγμένο τρόπο, τονίζοντας όσο γίνεται περισσότερο τα χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης. Έτσι έχουμε ηλεκτρική εκκίνηση του κινητήρα και λειτουργία σε αμιγώς ηλεκτρική κατάσταση για πάνω από το 80% μιας αστικής διαδρομής.

Advertisement

Μάλιστα, όλα αυτά όχι μόνο αθόρυβα και με την εκρηκτική αίσθηση επιδόσεων που έχει ένα ηλεκτρικό σύστημα. Αλλά και με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση όπως επίσης και ελάχιστες εκπομπές CO2, κάτι που το απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και του επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα καθημερινά στον Δακτύλιο.

Το νέο Renault Clio E-Tech Full Hybrid έχει σίγουρα όλες τις πειστικές απαντήσεις που χρειάζεσαι σε πολλά και μάλιστα φλέγοντα ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Clio E-Tech στο Βέλγιο
Renault Clio LPG: Ο πρωταθλητής της οικονομίας σε τιμή-πρόκληση!
Τέχνη για τα 30 χρόνια του Renault Twingo