Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η MG Motor αποκάλυψε το πρωτότυπο EX4 (+ video)

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η MG Motor αποκάλυψε το πρωτότυπο EX4 (+ video)

ΝΕΑ

Η MG Motor αποκάλυψε το πρωτότυπο EX4 (+ video)

ΝΕΑ

Η MG Motor έχει μεγάλη συναισθητική και ιστορική αξία για τους Βρετανούς, συνεπώς το καινούργιο EX4 έχει πολλά να δείξει αλλά και να θυμίσει, τόσο σε αυτούς όσο και στους φίλους της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου EX4 έχει προγραμματιστεί να γίνει από την MG Motor στην εφετινή διοργάνωση του «Goodwood Festival of Speed».

Όμως, τα στελέχη της εταιρείας θέλησαν να προτρέξουν και δημοσίευσαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται τόσο το πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου EX4 όσο και το αγωνιστικό Metro 6R4 (φευγαλέα).

Το EX4 βασίζεται στο 4 XPower, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο hot hatch μοντέλο της εταιρείας, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 425 ίππους και επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, όπως ανακοινώνεται.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του πρωτότυπου EX4 έχει μεγάλες αεροτομές, τόσο στο εμπρός μέρος όσο και πίσω. H Χ-Power (όπως γραφόταν παλιότερα) ήταν ένα εταιρικό παρακλάδι της MG Motor και οι άνθρωποι που απασχολούνταν σε αυτό δημιουργούσαν οχήματα με σπορ χαρακτηριστικά.

Advertisement

Όταν η βρετανική εταιρεία εξαγοράστηκε από τη SAIC Motor, οι Κινέζοι διατήρησαν το συγκεκριμένο τμήμα και τα αυτοκίνητα που δημιουργούν πωλούνται στη χώρα τους.

Advertisement

Το αμάξωμα και η κατασκευαστική φύση του EX4 παραπέμπει σε δύο εμβληματικά οχήματα στην ιστορία της MG. Το πρώτο είναι το αγωνιστικό Metro 6R4 με το οποίο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τη δεκαετία του 1980, στην περίφημη κατηγορία του Group B.

Το δεύτερο είναι το πρωτότυπο EXE (φωτογραφία επάνω) το οποίο παρουσιάστηκε το 1985 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αυτό, ήταν η πρώτη προσπάθεια των ανθρώπων της MG Motor να δείξουν ότι έχουν την πρόθεση να δημιουργήσουν ένα σπορ μοντέλο. Από αυτό προήλθε το διθέσιο roadster MG F, το οποίο εμφανίστηκε στην αγορά μια δεκαετία αργότερα, το 1995.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!
Το μικρό της MG με απίστευτη αυτονομία και τιμή
Η MG στην Ιρλανδία με plug-in υβριδικά