Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Emira: Αυτό θα είναι το τελευταίο της supercar με κινητήρα βενζίνης

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Emira: Αυτό θα είναι το τελευταίο της supercar με κινητήρα βενζίνης

ΝΕΑ

Lotus Emira: Αυτό θα είναι το τελευταίο της supercar με κινητήρα βενζίνης

ΝΕΑ

Προτού αποκηρύξει τα θερμικά μοτέρ, η Lotus θα λανσάρει τη βενζινοκίνητη Emira –  Στην ατζέντα της και τέσσερις νέες πλατφόρμες.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρικό προμηνύεται το μέλλον της Lotus, η οποία, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών προχωρούν στο λανσάρισμα μοντέλων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Προτού, όπως συμβιβαστεί με το νέο καθεστώς, στις 6 Ιουλίου η Lotus θα παρουσιάσει το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το hypercar θα ονομάζεται Emira, ενώ θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Type 131.

Παράλληλα με την εξαγγελία των επερχόμενων αποκαλυπτηρίων, η Lotus έδωσε στη δημοσιότητα και ένα «πακέτο» teaser φωτογραφιών που μας δίνουν μια πρώτη γεύση για την εμφάνιση του μοντέλου. Στο μπροστινό μέρος διακρίνουμε φωτιστικά σώματα αντίστοιχης σχεδίασης με της Evija, τα οποία εδράζονται πάνω σε φουσκωμένα φτερά, ενώ εξίσου ευμεγέθεις θα είναι και οι ώμοι στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα κινητήρων θα απαρτίζεται από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο βενζίνης που θα πλαισιώνεται από διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ θα υπάρχει και ένας V6 supercharged των 3,5 λίτρων που θα μπορεί να συνδυαστεί και με μηχανικό κιβώτιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2λιτρο μοτέρ δεν θα προέρχεται από τους εταίρους της, Volvo και Geely, αλλά από έναν νέο συνεργάτη της βρετανικής εταιρείας, ενώ η ισχύς του θα ξεπερνά τα 300 άλογα. Εφόσον επιβεβαιωθεί το τελευταίο, θεωρείται βέβαιο πως ο μεγαλύτερου κυβισμού V6 θα παράγει περισσότερα από 416 PS. Υπενθυμίζεται πως το ίδιο μοτέρ (σ.σ. της Toyota) ενσωματώνεται και στη Lotus Evora.

Advertisement

H Emira θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη των Elise, Exige και Evora, και όπως αναφέρει η μάρκα θα συνιστά «την πιο ολοκληρωμένη Lotus».

Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η εταιρεία από το Norfolk του Η.Β. ετοιμάζει και τέσσερις νέες πλατφόρμες, μία από τις οποίες ονομάζεται “Evolution”. Αυτή θα εξελιχθεί από τους εταίρους της, ενώ σε αυτή θα βασίζεται μια νέα οικογένεια lifestyle μοντέλων, η οποία θα περιλαμβάνει και SUVs.

Η δεύτερη αρχιτεκτονική έχει την κωδική ονομασία “E-Sports” και θα ενσωματώνεται στα σπορ ηλεκτρικά τόσο της ίδιας όσο και της Alpine, ενώ υπάρχει και η “Extreme” που θα χρησιμοποιείται από την επερχόμενη Evija των 1.973 ίππων.

Σημειώνεται πως στην πλατφόρμα Extreme θα βασίζεται και ο διάδοχος της Alpine A110, αλλά και μία ακόμη Lotus που θα παρουσιαστεί στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Advertisement

Η τέταρτη πλατφόρμα θα κάνει πρεμιέρα στη Lotus Emira, χαρίζοντάς της τεχνολογική υπεροπλία, υψηλά επίπεδα εργονομίας και ευρυχωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Cybertruck στα χέρια του Jay Leno (VIDEO)
To νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι
Η υπέροχη Porsche 964 Turbo της Ares Design