Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι…

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι…

ΝΕΑ

Το νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι…

ΝΕΑ

Χάρη στη μητρική Geely, η Lotus ξεκινά ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και όχι μόνο εξελίσσει την ηλεκτρική και υπερβατική Evija, αλλά θα αναπτύξει παράλληλα ένα σπορ αυτοκίνητο με την Alpine.

Advertisement
Advertisement

Εργάζεται εντατικά λοιπόν επάνω σε ένα νέο μοντέλο γνωστό με τον κωδικό “Type 131”. Ανυπομονούμε βέβαια να δούμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα δεύτερο hypercar από την Lotus.

Ο Ολλανδός σχεδιαστής Sabino Leerentveld δημιούργησε αυτή την εντυπωσιακή εκτέλεση. Μολονότι μοιάζει με οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο της Lotus, αναμφίβολα θα γυρίσει εύκολα το κεφάλι οποιουδήποτε θεατή στο δρόμο, αν και όποτε πάρει τον δρόμο για την παραγωγή.

Το μπροστινό μέρος του concept της Lotus διαθέτει ένα ζευγάρι απλών προβολέων LED και έχει δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα και στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα. Είναι ενδιαφέρον πως δεν διαθέτει μια συμβατική μπροστινή μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Στο επιθετικό ρύγχος του νέου μοντέλου της Lotus υπάρχουν δεκάδες μικρές οπές στις καμάρες των τροχών, καθώς επίσης και η… εκτεθειμένη στα βλέμματα ανάρτηση του hypercar. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του σπορ οχήματος είναι πώς το παρμπρίζ εκτείνεται πίσω από τον μπροστινό άξονα, δίνοντας αναπόφευκτα στο αυτοκίνητο εξαιρετική ορατότητα προς τα εμπρός.

Advertisement

Πολύ συχνά, τα αυτοκίνητα φαίνονται όμορφα από μπροστά ή εντυπωσιακά από πίσω, αλλά σπάνια τα συνδυάζουν και τα δυο. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο της Lotus δεν είναι έτσι, καθώς ο σχεδιασμός του πίσω άκρου συμπληρώνει τέλεια το μπροστινό τμήμα, χάρη στις καμπύλες γραμμές, την πίσω πτέρυγα και τον τεράστιο διαχύτη. Είναι σαφώς σχεδιασμένο με γνώμονα την άριστη αεροδυναμική, αλλά καταφέρνει να δείχνει αρμονικό στο μάτι από όποια γωνία και να το κοιτάξεις. Μένει να δούμε εάν η Lotus έλαβε το μήνυμα από τον έμπειρο σχεδιαστή…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Lotus (video)

Lotus Lambda: Ηλεκτρικό SUV με 750 άλογα το 2022

Τα μυστικά σχεδιασμού της Lotus Evija (video)

Advertisement