Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Skoda Enyaq iV και σε έκδοση Sportsline

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Skoda Enyaq iV και σε έκδοση Sportsline

ΝΕΑ

Το Skoda Enyaq iV και σε έκδοση Sportsline

ΝΕΑ

Η νέα έκδοση προσφέρεται με βελτιστοποιημένο πλαίσιο, το οποίο ενισχύει τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου, αλλά και σπορ στιλιστικά στοιχεία που του προσδίδουν έναν πιο «επιθετικό» χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda καθιστά το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, Enyaq iV, ακόμα πιο ελκυστικό, διαθέτοντάς το και στη σπορτίφ έκδοση Sportsline, η οποία πέρα από πιο «επιθετικό» στιλ υπόσχεται και ελαφρώς πιο δυναμική συμπεριφορά.

Το Enyaq Sportsline iV διατίθεται σε τρεις (3) εκδόσεις ισχύος: Την πισωκίνητη Enyaq Sportsline iV 60 η οποία τροφοδοτείται από έναν κινητήρα των 180 ps και των 310 Nm ροπής, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 62 kWh, χαρίζοντας 400 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη υπάρχει η επίσης πισωκίνητη έκδοση “80” των 204 ps, η οποία ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh, προσφέροντας περισσότερα από 520 χλμ. αυτονομίας, ενώ την ισχυρότερη έκδοση (πλην vRS), συνιστά η “80x”, η οποία ενσωματώνει και δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ (σ.σ. τετρακίνητη), με τη συνδυαστική ισχύ ν’ αποτυπώνεται σε 265 ps και 425 Nm ροπής. Η αυτονομία της εν λόγω έκδοσης αντιστοιχεί σε 500 χλμ.

Όπως αναφέρει η Skoda, ανεξαρτήτως έκδοσης, το Enyaq Sportsline iV διακρίνεται για τη δυναμική του συμπεριφορά, η οποία εξασφαλίζεται χάρη στο σπορ πλαίσιό του και τη μειωμένη απόσταση από το έδαφος, τόσο εμπρός (15 mm) όσο και πίσω (10 mm).

Advertisement

Σχεδιαστικά, έχει ενσωματωθεί μια πληθώρα στιλιστικών στοιχείων σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα που προσδίδουν στο μοντέλο μια πιο «εξαγριωμένη» εμφάνιση. Αυτά αφορούν το περίβλημα της γρίλια, τα πλαίσια των παραθύρων, τις ράγες οροφής, τον διαχύτη, τον πίσω προφυλακτήρα, αλλά και τα «εμβλήματα» στο πίσω μέρος. Ακόμη το εξωτερικό στιλ ενισχύουν τα πλευρικά μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος, οι επιγραφές “Sportsline” στα εμπρός φτερά, και οι σπορτίφ ζάντες διαμέτρου είτε 20 είτε 21 ιντσών. Σημειώνεται πως ως στάνταρ ενσωματώνονται και full LED Matrix κεντρικοί προβολείς.

Αλλαγές συναντώνται και στην καμπίνα, η οποία αποτελεί το προϊόν της συνύπαρξης μοντέρνων υλικών και αρμονικών χρωμάτων. Το ταμπλό φέρει επένδυση σε συνθετικό δέρμα με γκρι ραφές, ενώ κοσμείται και από ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες, οι οποίες επεκτείνονται και στο εσωτερικό των θυρών.

Advertisement

Ξεχωριστή πινελιά, επίσης, συνιστούν, μεταξύ άλλων, τα στιλιστικά στοιχεία σε κόκκινο χρώμα που καλλωπίζουν το κάτω μέρος του ταμπλό και τις θύρες, τα πεντάλ αλουμινίου, όπως και το δερμάτινο τιμόνι, στη βάση του οποίου δεσπόζει η επιγραφή “Sportsline”.

Η εν λόγω έκδοση θα περνά τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Skoda στο Mlada Boleslav, όπου κατασκευάζεται και το «απλό» Enyaq iV. Σημειώνεται πως πρόκειται για το μοναδικό μοντέλο του ομίλου VW που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Skoda Enyaq iV: Η διαμόρφωσή του σε έξι βήματα
Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα Skoda Fabia
Skoda Auto: Παρήγαγε 100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά