Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi RS6 Avant κοντράρει την Mercedes-AMG E63 S (video)

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi RS6 Avant κοντράρει την Mercedes-AMG E63 S (video)

ΝΕΑ

Το Audi RS6 Avant κοντράρει την Mercedes-AMG E63 S (video)

ΝΕΑ

Δύο πολυτελείς και άκρως δυναμικές εκφράσεις των Audi και Mercedes-Benz διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναζητώντας την απάντηση για την ταχύτερη πρόταση σε μια απόλυτη κόντρα με κριτή το χρονόμετρο.

Advertisement
Advertisement

Οι γερμανοί κατασκευαστές έχουν παράδοση στα πολυτελή μοντέλα υψηλών επιδόσεων και φυσικά έχουν μια παραδοσιακή αντιπαλότητα σε αυτό το χώρο όπου ζητούμενο είναι μόνο το απόλυτο.

Το Audi RS6 Avant είναι η ιδανική αποτύπωση της ιστορίας που έχει γράψει η Audi με τα ταχύτατα τετρακίνητα στέσιον βάγκον η οποία ξεκίνησε με το RS2 στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τα μοντέλα RS Avant της Audi έχουν γίνει συνώνυμα της αποτελεσματικότητας και της απόλυτης ταχύτητας σε όλες τις συνθήκες ενώ το νέο RS6 αποδεικνύει πως πλέον έχουν αποκτήσει και ένα αρκετά πικάντικο οδηγικό χαρακτήρα.

drag-race audi mercedes

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη πλευρά η AMG δεν παύει να εκπλήσσει και να κερδίζει όλο και μεγαλύτερο αριθμό φανατικών οπαδών από τους κύκλους των petrolheads με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που έχει κάθε σύγχρονη δημιουργία της όπως και η Mercedes-AMG E63 S που συνδυάζει την ευκολία και την ασφάλεια της τετρακίνησης με τον διασκεδαστικό χαρακτήρα της πίσω κίνησης χάρη στη λειτουργία drift mode.

drag-race audi mercedes

Στην κόντρα που διαδραματίζεται στο video του CAR Buyers Guide τα δύο αυτοκίνητα πρωταγωνιστούν σε μια κόντρα επιτάχυνσης από στάση. Και τα δύο αυτοκίνητα κινούνται από V8 twin turbo κινητήρες με παραπλήσια απόδοση της τάξης των 600 PS η οποία φθάνει στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου. Εκτός από τον νικητή αυτής της αντιπαράθεσης άκρως ενδιαφέρον στοιχείο του video είναι η διαπίστωση των δυνατοτήτων που έχουν αποκτήσει τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας καθώς πλέον είναι σαφές πως οι επιδόσεις τους έχουν εξισωθεί με αυτές πολύ ικανών supercars.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο video από δοκιμές του Audi RS3 Sportback στο Ring
Δείτε το Mercedes-AMG Project One στο Nurburgring (+video)
Συνεργασία Mercedes-Benz και Apple

Advertisement