Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027

ΝΕΑ

Kia: 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027

ΝΕΑ

Η Kia επιδιώκει να ηγηθεί στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και να “χτυπήσει” τη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρική επέλαση πραγματοποιεί η Kia, μιας και προβάλλει αποφασισμένη να ευθυγραμμιστεί με το νέο status quo της αυτοκίνησης, αναλαμβάνοντας, παράλληλα, ηγετικό ρόλο.

Στην κορυφή της ατζέντας της μάρκας βρίσκεται το πρόσφατα παρουσιασμένο “Plan S”, μια στρατηγική στοχευμένη στα μοντέλα σχετικής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η νοτιοκορεατική μάρκα, αναμένεται να λανσάρει 11 «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα μέχρι το 2025, ενώ με ορίζοντα το 2027 αναμένεται να έχει διαθέσει στο αγοραστικό κοινό 7 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Οι βλέψεις, ωστόσο, της Kia δεν περιορίζονται στα ανωτέρω. Αυτό διότι έως το 2026 επιδιώκει την πώληση 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων και ισάριθμων υβριδικών και plug-in υβριδικών.

new kia logo

Σημειώνεται, μάλιστα, πως θεμελιώδης στόχος της μάρκας είναι να κατέχει μερίδιο αγοράς της τάξεως του 6,6% όσον αφορά την παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών (σ.σ. εξαιρουμένης της Κίνας).

Advertisement

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του νέου προέδρου της Kia, Ho Sung Song, σε δηλώσεις του στο Auto News, ο οποίος δεν δίστασε να εστιάσει και στην πολιτική της εταιρείας σε σύγκριση με την «αδελφή μάρκα», Hyundai.

«Με απασχολεί απλά η στρατηγική μας. Επιθυμούμε να γίνουμε πιο δυναμικοί, να εστιάσουμε στο στιλ και την καινοτομία. Πρέπει να επικεντωθούμε από νωρίς στον “κόσμο” των EV, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό και ταχύτερα από τη Hyundai», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ho Sung Song.

Advertisement

Σημειώνεται πως η Kia αναμένεται να προσπαθήσει να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην αγορά, και στο πλαίσιο αυτό τα μοντέλα της, από τον Ιανουάριο, θα φέρουν καινούριο λογότυπο.

new kia logo

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Οι τιμές του ανανεωμένου Kia Picanto στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα το Kia Stonic (+τιμές)

Το νέο Kia Stonic τώρα και GT Line