Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia e-Niro: Με κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia e-Niro: Με κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία

ΝΕΑ

Kia e-Niro: Με κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία

ΝΕΑ

Το KIA e-Niro προσφέρει κορυφαία αυτονομία, σε συνδυασμό με crossover χαρακτηριστικά και προηγμένες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

To πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η αυτονομία τους και το πόσο… μακριά φτάνουν με μόνο μία φόρτιση. Αυτή είναι άλλωστε και η πρώτη ερώτηση που κάνει κάποιος όταν ακούει ότι ένα αυτοκίνητο κυκλοφορεί μόνο με… ρεύμα.

Η KIA όμως λάνσαρε ένα μοντέλο, που έδωσε μια «ανάσα» σε αυτούς που αγχώνονται με τα χιλιόμετρα, που τους απομένουν όταν βρίσκονται μέσα σε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Το νέο e-Niro «αναστάτωσε» την αγορά των EV, μιας και προσφέρει κορυφαία αυτονομία και επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο KIA e-Niro είναι ένα crossover με ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 ίππων) και 395 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 64 kWh επιτρέπει στο κορεάτικο μοντέλο να ταξιδέψει 455+ χιλιόμετρα! Μάλιστα, σε αστικές συνθήκες, όπου υπάρχει αρκετή ανάκτηση ενέργειας μπορεί να φτάσει την αυτονομία των 615 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP.

Η πλήρης φόρτιση για το Kia e-Niro διαρκεί 31 ώρες από απλή οικιακή πρίζα και 10 ώρες από wallbox ισχύος 7,4 kW. Aπό ταχυφορτιστή 100 kW από το 20% έως το 80% της χωρητικότητας επαναφορτίζεται σε 42 λεπτά.

Advertisement

Το νέο ΚΙΑ e-Niro ξεχωρίζει για τη δυναμική του προσωπικότητα.
Η σχεδίαση του συνδυάζει στοιχεία crossover μοντέλου, αλλά με γνώμονα την αεροδυναμική. Ξεχωρίζει από τις ειδικές εισαγωγές αέρα, αλλά και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με μπλε λεπτομέρειες.

Advertisement

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως η αυτονομία, το επίπεδο φόρτισης και η χρήση της μπαταρίας, αποτυπώνονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων LCD των 7” και στην οθόνη αφής των 10,25”. Οι οθόνες ενσωματώνονται σε ένα μαύρο γυαλιστερό ταμπλό. Μάλιστα, μπορείτε να αλλάξετε τη διάθεσή σας επιλέγοντας έναν από τους επτά διαθέσιμους εσωτερικούς φωτισμούς.

Advertisement

Η άνεση είναι μία πολυτέλεια που όλοι απολαμβάνουν στο νέο Kia e-Νiro.
Η θέση οδήγησης είναι ψηλά τοποθετημένη, ενώ υπάρχει άφθονος χώρος για το κεφάλι και τα πόδια των επιβατών. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 451 λίτρα, πολύ περισσότερα από την πλειονότητα των ηλεκτρικών μοντέλων. Τα πίσω αναδιπλούμενα και διαιρούμενα κατά 60:40 καθίσματα, αυξάνουν τη χωρητικότητα του στα 1.405 λίτρα.